Tema: ROCCAT!!!
View Single Post
Staro 29.01.2009., 15:54   #17
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Imam Kone od Božića, dobio kao poklon od cure.
Zasad ga mogu samo nahvaliti, i to po pitanju ergonomije i općenitog osjećaja pod rukom. Software je lijep i intuitivan, te dopušta brdo kontrole nad mišonjom. Nažalost, zaokupljen poslom i inim obavezama, nisam se stigao ozbiljnije pozabaviti detaljima i podešavanjem stoga na tom planu nemam baš mnogo za napisati. Osobno sam vrlo zadovoljan jer je kvaliteta izvedbe na visini, od finiša kućišta, općenitog izgleda i ležanja u ruci. Naravno, imam jednu malu zamjerku, a to je malčice slabiji dojam tipki - koje blago narušavaju inače monolitnu izvedbu kućišta mišonje. Naime, tipke proizvode zvuk koji me asocira na jeftiniju plastiku i slabiju izvedbu mehanizma te podsvjesno tjera da "štedim" glavne tipke. Vizualni pregled tog dijela Konea ne otkriva nikakvu manjkavost u izvedbi, pa cijelu priču pripisujem isključivo zvuku kojeg tipke proizvode prilikom "klikanja". Moram pohvaliti mogućnost potpunog umrtljivanja ukrasnih ledica na mišu kao i općenitu kontrolu istim. Nekima će odgovarati svijetlosni efekti koje je Kone u stanju izvesti i isti su veeeelika guba mom malom šogiju, no meni ipak smetaju pa sam ih potpuno isključio.

Žao mi je što zasad ne mogu ući u detalje i dati više informacijama "gamerima" i inim userima kojima bi ovaj miš mogao biti interesantan, no svakako ga mogu proglasiti boljim od predhodnih miševa u mom vlasništvu. Da ne nabrajam sve, spomenuti ću samo zadnje - neuništivi Ergo 525 (josh uvijek ga nosam uz lap, već dvije godine) i MX Revolution.

Iako ne mogu dati bezrezervnu preporuku iz razloga što nisam istražio miš u nekima interesantnu dubinu, mogu iskreno preporučiti svima da ga uvrste na shortlist prilikom kupnje miša, isključivo zbog kvalitetne izvedbe, hvalevrijedne ergonomije, izgleda i kvalitetnog software-a. Svoj ili curin shortlist - potpuno svejedno.