View Single Post
Staro 27.01.2009., 22:28   #558
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
zapravo, tema je jako dobra, i ne treba ju ključati,
ali Fleks stvarno previše trolla ovdje.. znam da se zajebava, ali opet što je previše, previše je.

I još jedna stvar, uspoređivati današnju autoindustriju s onom od prije 20 godina jednostavno nema smisla. GOvoriti o izdržljivim getribama u Golfu 1, i uspoređivati ju sa današnjim.. tada su auti imali 45ks i 45Nm okretnog momenta..

danas prosječni motori imaju barem 150Nm, barem 100ks, a o jačima da ne govorim... turbo dizeli od 200ks, imaju uredno oko 400Nm okretnog... a da malo znate što to znači za prijenos, promijenili bi priču... koliko god tehnologija napredovala, neke stvari fizike su uvijek tu...

postoje klase auta, postoje klase u klasi, i svaka ima svoju cijenu.. opet sam išao ponukan ovom raspravom gledat cjenike.. sve je to tu negdje.. s jednom razlikom, što si korejski auto prije 5 godina mogao kupiti za 15-20% manju cijenu od ekvivalentnog europljana, no danas više ne možeš jer su se izjednačili sa cijenom...

Focus za 90k je odličan izbor, sve iznad toga otvara vrata mnogim drugim mogućnostima i modelima... od francuza, njemca, japanca, korejca.....

evo i link na Hondu Civic sedan sa 4 vrata, auto ima 140ks, sasvim dobru opremu, i dođe respektabilnih 130000kn. Malo sam probao taj auto, i jako jako fino... http://www.honda.hr/automobili/cijen...D-F5178773C314

Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 27.01.2009. u 23:41.
Gabre je offline