View Single Post
Staro 27.01.2009., 16:13   #1284
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Da se i ja uključim u temu. Frend ima matičnu sa ventom na heatsinku na NB, i rikne taj vent pa mu se matična pregrijavala. Krenemo mi tražiti zamijenu, ali ni u jednom dučanu nemaju trenutno, več samo za naručiti za 2-3 dana. Uglavnom zadnja prilika je bio neki mali privatni dučan na kojeg je i Bog zaboravio. Ulazimo mi u dučan a tamo teta od kojih 20-tak godina za pultom. Pitamo mi imaju li heatsink za NB za matičnu, a ona blene u nas kao da sam je pitao da mi objasni kako je nastao svemir. Vidimo mi da se ne razumije toliko u te nazive pa idemo probati laički joj objasniti šta trebamo.
J: Trebali bi onaj limić što stoji na matičnoj i hladi chip.
O:???
J: Znate onu aluminisku kockicu na sredini matične? To trebamo.
O: Mi ne prodajemo takve stvari, probajte u nekoj željezariji.
J:??? Hvala, doviđenja.

Druga situacija se odnosi na kupce, ne na prodavače. Frend je za vrijeme srednje imao praksu u jednom privatnom dučanu koj prodaje samo high-end komponente, ono gejmerske kompove i takve stvari. Uglavnom odem ja jedan dan kod njega malo sliniti na izložene stvari i ulazi neki tip noseči komp.
F: Dobar dan, izvolite?
T: Dobar dan, kupio sam neki dan kod vas grafičku jer sam do sada koristio onu na matičnoj, ali mislim da ne radi jer mi je ekran crn kad upalim komp.
F: Jel imate račun?
T: Ne, nisam znao da treba. Živim blizu idem po njega, brzo ču.
Uto dolazi serviser, frend mu objašnjava situaciju i krenu oni otvoriti komp i imaju šta za vidjeti. Tip je imao matičnu sa AGP utorom a kupio PCI-E grafu. Uglavnom onaj višak što nije mogao uči tip je prepilio!!! Nismo se mogli prestati smijati sljedečih tjedan dana.
bamuja je offline   Reply With Quote