View Single Post
Staro 27.01.2009., 14:53   #1128
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Jesi li ti ikad čuo Antec NeoHE pri radu?
Očito nisi jer da jesi ne bi baljezgao kako napajanje sa 80mm ventom ne može biti tiho
Imam NeoHE 430W koji je tiši od Corsair-a HX520 u istoj konfi

btw ak hoće Zen neka ga slobodno uzme no osobno nikad ne bi dao te pare za PSU od 300W jer će danas / sutra htjet nadogradit konfu

btw koja ti korist od pasivnog napajanja kad će mu i sa Corsairom CX400 ili Seasonic S12 380W HDD bit najglasnija komponenta pod uvjetom da ima kvalitetan CPU cooler
U vezi anteca - vjerojatno smo se krivo razumjeli. Ja nisam mislio na nesto "tiho" vec na ultratiho, necujno ili skorom necujno kad u faktore ulazi konfiguracije bez ijednog venta (osim cpu tipa freezer na 400-800 okretaja). Inace ne kuzim cemu jace napajanje kad uzima konfu za uredski rad/htpc i napisao je sve komponente. Graficke kartice nema, dakle namjena nece biti igranje a ocito ni neko tesko cuclanje snage procesora. Uz amd-ov cool&quiet i da je u pitanju windsor jezgra, nece trositi ni pola od tih nazivnih 300w u loadu. Dosta ljudi jednostavno nema potrebu za quadom i hd4870x2 koje ti stalno spominjes u kombinaciji, a traze tisinu - za njih je upravo zen napravljen.

Za seagate priznajem, oni jednostavno skljocaju i nemaju mogucnost podesavanja AAM. S druge strane jedan hitachi/samsung i nesto tipa scythe himuro apsolutno absorbiraju ikakvu buku - da se cuti samo vrtnja diskova i to jedva, ako se nasloni uho na hdd hladnjak.

Za kraj, ja kazem da nema sanse da jedan corsair 400w ne nadglasuje maxtor-seagate iz serije 7200.11. Znam to iz osobnog iskustva i mucenja s tim istim napajanjem na kojem je nakraju zavrsio accelerov vent bazdaren na 1000 okretaja na 12v, a radi konstantno na 5v - ilitiga +-400 okretaja.
Pippincro je offline