Citiraj:
Autor Old Iggy
Oni i jesu napravili sluzbenu dijagnostiku. Upoznati s cim? Da mu odrze predavanje na temu kako oni rade?
|
Upoznati s time da njihova dijagnostika ne podrazumjeva otvaranje računala i stvarno identificiranje kvara, nego nešto tipa ''educated guess''. Mislim da bi im za to ''predavanje'' trebalo čitavih 5 sekundi.
Citiraj:
Autor Old Iggy
Da, misle da je to, prema opisu problema. I na kraju je bilo to.
|
Na kraju to nije bilo to - čovjek ima ispravan lap a nije po njihovom platio 3000 Kn.
Citiraj:
Autor Old Iggy
Odmah ionako ne bi bilo rijeseno, ako trebas opremu za posao kupis i odrzavanje s rokom popravka i odziva. Tad da li je 300 ili 3000 kn je potpuno nebitno.
|
To nije bio moj point. Koliko bi trajalo naručivanje matične i njena instalacija? A koliko je trajalo rješenje od kolege koji ga je popravio? I bez 3000 Kn...
Moj point je bio da bi netko platio 3000 Kn bez razmišljanja misleći da je to jedini ispravan put da dobije ispravan lap natrag, jer ipak, oni su ovalašteni servis. U ovom slučaju to je bio jedini neispravan put... i to još jako skup...
Citiraj:
Autor Old Iggy
Zato jer imaju drugacije simptome, a princip dijagnosticiranja je gotovo savrsen (preko 99% uspjesnosti) u zadnjih 20-tak godina. Zamisli ustedjenih sati i dijelova.
|
Koje hebene simptome?! Simptom je bio samo jedan - ne paljenje računala! Nemoj mi reći da taj simptom u 99% slučajeva znači kvar matične. Onda baš i nemaš toliko iskustva u servisima kao što mi se u početku činilo.
I da, kao što sam već rekao - ovako sigurno ne bi uštedili dio jer bi išla nova matična. A nekako mi se čini da promjena matične u laptopu nije baš brz posao, pa nema ni uštede vremena.
Citiraj:
Autor Old Iggy
I? Sto je krivo? Maticna bi bila i uzrok problemima s napajanjem (DC-DC).
|
Pa da, najbolje bi zapravo bilo da u ''servisu'' odmah promjene sve djelove jer je moguće da svaki od njih uzrokuje kvar na nekom drugom. To je najsigurniji put. Vanjsko plastično kučište može ostati. Za ekran nisam siguran - možda je i on uzrok kvara na napajanju...
Citiraj:
Autor Old Iggy
Nema otvaranja kucista, lemljenja, kondenzatora i slicnih stvari - mijenja se ploca. Tocka.
|
Još bih i prihvatio da se ništa ne lemi. Samo on nisu mogli znati da treba lemiti gledajući laptop izvana. Nisu ništa mogli znati zapravo. Osim da laptop neće upaliti kada pritisneš onaj dugmić na njemu...