View Single Post
Staro 27.01.2009., 13:10   #72
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor DANCI Pregled postova
fino onda smo znaci zakljucili sljedece

ukratko poslije jamstva, ako mi se pokvari neki uređaj mogu se s time pozdraviti, sad bar znam da od servisa u slucaju kvara izvan jamstva nemam kaj traziti tj. da je tada "servis" nis koristi... banana sad bar znam da nema korisnicke podrske poslije jamstva
Ima, ako zelis platiti. Zato ja uvijek svima preporucujem da uzimaju opremu s tri godine jamstva.

Citiraj:
Autor A-V Pregled postova
Ako je stvarno tako (u što mi je još uvijek jako teško povjerovati) nije li onda u redu s time upoznati ljude koji nose svoje laptope na ''popravak'', a ne im mazati oči kako su oni napravili pravu dijagnostiku?!
Oni i jesu napravili sluzbenu dijagnostiku. Upoznati s cim? Da mu odrze predavanje na temu kako oni rade?

Citiraj:
Mislim da bi objašnjenje tipa odgovora koje sam napisao u prošlom postu (mogao si njega komentirati - tu vjerojatno nemaš što reći) bilo skroz ispravno tak da ljudi znaju na čemu su:
Ne mislim odgovarati na svaki post jer ih ima previse (ionako sam vec previse napisao).
Da, misle da je to, prema opisu problema. I na kraju je bilo to.

Citiraj:
Ja recimo poznajem ljude koji bi vjerojatno i platili tih 3000 Kn koje je on naveo kao potrebne(!) za popravak jer im je baš taj laptop glavno sredstvo za rad, mnogo vredniji od tih novaca. Jednostavno - ne kuže se, vjeruju ''dijagnostici'' servisa, i treba im laptop sa svim podacima ODMAH!
Odmah ionako ne bi bilo rijeseno, ako trebas opremu za posao kupis i odrzavanje s rokom popravka i odziva. Tad da li je 300 ili 3000 kn je potpuno nebitno.

Citiraj:
Meni se čini da se upravo zbog ovakvog postupka naručuju nepotrebni dijelovi (kao što se vidi iz slučaja iz ove teme).

Kako su oni mogli ''biti sigurni'' da je matična a ne npr. napajanje? Mislim da bi simptomi (u ovom slučaju jedan jedini - ne paljenje računala) bili skroz isti. A osim toga na kraju se ipak ispostavilo nešto sasvim treće. Sistem dijagnostike im je skroz sj***n i tek tako će može doći do problema/gubljenja vremena!
Zato jer imaju drugacije simptome, a princip dijagnosticiranja je gotovo savrsen (preko 99% uspjesnosti) u zadnjih 20-tak godina. Zamisli ustedjenih sati i dijelova.

Citiraj:
Autor sick_boy Pregled postova
Nisu postojali nikakvi simptomi i nikakvi elementi za donošenje bilo kakve dijagnoze - pritiskom na power tipku nije se ništa dešavalo. Nema teorije da je dijagnoza bila moguća bez izvijača.

Poštena dijagnoza za n stotina kuna nije niti ponuđena kao opcija. Kao što rekoh - netko bi ju bio spreman platiti (ustvari, znam dosta ljudi koji bi bili spremni platiti dobru dijagnozu).

Servis jednostavno nije pošteno odradio svoj posao.

BTW, kolega mi kaže da su s vrata počeli vikati da je sigurno matična (još nije bio niti izvadio laptop iz torbe), ali su mu ipak rekli neka ostavi uređaj u servisu da oni to "detaljno" pregledaju.
I? Sto je krivo? Maticna bi bila i uzrok problemima s napajanjem (DC-DC).

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
čitam sve ovo i mogu reć da bi ja bio nezadovoljan ovakvim postupkom..
ne radim u servisu al kad mene netko zove da mu komp ili paptop ne radi, prvo isprobam one postupke koje je dotični iz servisa naveo, ako ne odklonim kvar, otvaram kučište da vidim što se događa... kvarova ima svakakvih, od procurenih kondenzatora, skurenih proceva, grafičkih, pa do odkopčanih kabela.. itd.. ali ja to NEBI znao da ne otvorim kućište.. e sad, ako mogu odklonit kvar, riješim, ako ne (pod to spada nešt skureno) tek onda kažem trebate kupit to i to novo ili rabljeno, nije me briga.. ja vam nabavim, cifra ta i ta...
Nema otvaranja kucista, lemljenja, kondenzatora i slicnih stvari - mijenja se ploca. Tocka.

Citiraj:
uglavnom, čemu onda taj naziv "SERVIS" ako oni donesu zaključak na principu "vidim da ne radi, sigurno je to"..
Ovisi sto ti smatras servisom.

Citiraj:
možda u 50-60% slučajeva je TO, al eto, ipak nije svaki put, pa na kraju je to običan neki sitni mali problemčić...
Statisticki, vise od 99% slucajeva je to to.

Citiraj:
dalje, Vi iz (opet da kažem..) "SERVISA" kažete da ne lemite ništa, onda to nije servis, nego "zaprimaonica računala" ili neznam kako bi to drukčije naveo.. ipak, takav SERVIS bi trebao imat jednog ili par ljudi koji znaju nešto oko lemljenja i takvih kvarova, pa ako se nešto da popravit, popravi se, ako ne, tek onda ide nova matična... bar ja tako gledam na pojam SERVIS.. znači POPRAVAK, ne samo zamjena...
Zaboravi na to kod ovlastenih servisa. U tom slucaju nema jamstva proizvodjaca na dijelove i slicno. A tu korisnik ne moze birati.