PC je urukama onog ko zna što radi vrlo moćna mašina...........
ja preko njega gledam filmove u HD rezoluciji jednake kvalitetom kao da ih gledam preko blurej plejera od par tisuća kuna........ osim toga preko neta skidam filmove što je ušteda od parsto kuna po filmu........
nadalje ..... muziku ripam i skidam u FLAC, APE, WAW (svejedno)....... i tu PC može funkcionirati kao bilo koji CD transport... čak i ponajskuplji......
trenutro nemam decidirani DAC tako da slušam preko daca u xonaru i njegovih izlaza.... koji i nije toliko loš.......bolji je nego u prosječnim dvd plejerima ili jeftinijim CD plejerima....
i što je najbolje sve je na dohvat miša na hard disku..... nema kopanja po stalažama...... samo puno više uživanja u muzici i filmovima........
da i imam para ko hrvatska duga.....nebi odustao od korištenja PC-a za multimediju....
jedino bi kupio vrhunski DAC, vrhunsko pojačalo i vrhunske zvučnike......
kako imam para koliko imam....
PC od par tisuća kuna mi zamjenjuje cd plejer, bluray plejer, stalažu punu cd-a i filmova (i to radi vrlo dobro)... a da ne spominjem i stvari za koje bi mi ionako trebao komp (internet, igre...kao i neke poslovne obveze)....
naravno da ima onih koji komp upotrebljavaju za divix-e, mp3... koji to svakako spajaju... slušaju na šrot zvučnicima....... ali ni njih ne treba omalovažavati..... samo ih treba educirat..... da im za to ne treba plazma od miljiun kuna.....
umijeće je dobro izbalansirati svoj sustav prema potrebama i parama sa kojima se raspolaže.... svak ko ima para može kupiti vrhunske zvučnike i pojačalo.....
razlika je samo što će budala to spojiti na šrot od zvučne i puštat traljavi mp3 u 128kbps........... dok će onaj koji zna što radi dobro uposliti te zvučnike i pojačalo......