27.01.2009., 09:41
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Autor Male
Čitajući razne teme o tv, lcd, kućnom kinu, videu... nemogu a da se ne čudim. Raznorazna spajanja, prespajanja, pc na tv, tv na pc, zvuk tamo-vamo, divix... Kako sam prilično stariji od većine forumaša (nemojte ovo shvatiti da vam želim soliti pamet) to sam imao prilike s godinama pratiti razvoj tv i hi-fi tehnike. Nove tehnologije donjele su svakako i neka poboljšanja, ali miješati pc u sustav kućnog kina ili hi-fi-ja, to je bogohuljenje. Nema tog pojačala, recivera koji može uljepšati bljuzgu snimanu u mp3 formatu. Zato postoje CD player-i od -do, po želji i mogućnosti kupca, original CD ploča koja košta koliko i pc zvučnici (200,00kn) pa većina radije snima mp3 kolekcije ili na HDD, isto je i sa divix-om, slika je toliko inferiorna da je, barem meni, negledljiva, čemu onda ulaganja u televizije cijene 9000,00kn, zvučnike od 15 000,00 isto toliko u pojačala, kablove..., a gdje su ona prelijepa zamrzavanja prilikom gledanja i snimanja, brdo nerazumljivih kockica koje svojom pojavom izmame salve psovki ponosnog vlasnika divix filmoteke. Zato pc za pc, tv za gledanje, a solidan hi-fi za uživanje.

|
ma stvari je u tome što mnogi ne znaju osnove spajanja i korištenja tih aparata zato su u nedoumici kako što i gdje spojiti pa slušaju kojekakve svajete...i naravno to ne radi.
a s druge strane većina ljudi misli kako je cijena za amp, CD zvulje, DVD, AV rec...od 2000kn na dalje, bacanje novaca jer sve more radit sa multi šitačem DVD plejerom iz trg. centara za 200-300kn i još na jedan DVD snimit 5-6 najnovijih filmova - a to što je kvaliteta slike i zvuka za k***, to njih ne smeta - ionako ne znaju što na slici gledati da bi vidjeli kvalitetu...glavno je da se mogu pohvalit kak su kupili kućno kino za 700kn!!!
nije li jednostavnije imati neki PC pa stavit HDD 400GB i napunit ga mp3 muzikom i to slušat prek nekih Logiteca ili Geniusa??? a sve to su platili 1500-2000kn!!!???
kladim se da svi ti da čuju neki CD ili pogledaju film na poštenom sistemu bi rekli "kak to nije isti CD ili film" koji oni gledaju na svom sistemu jer - pola zvukova ne čuju, a kod slike sve je nekako ljepše, nema kockica i DVD svaki film pročita od prve...
da ne davim više - teško je ljudima objasnit da su neke stvari jeftine zato što ne valjaju za razliku od drugih. to je bit cijele priče. tko to shvati - za svoje novce dobit će više!
|
|
|