Citiraj:
Autor Fleks
Ha vidi. U drustvu drugog psa su onakvi kakve ih ti naucis. Svi su ti oni do 2 godine bebe, maze, bla bla. Onda poslje su tek pizdarije ako ih ne naucis. Mislim moj je karakterno takav da je ljubomoran, ja ako pomazim drugog psa i ovaj ako ima priliku probat ce mu pokazat neku pasivnu dominaciju tako da ga prikelji za pod ili da se postavi na njega. Sad da ce se bas i ici klat i nece, ali to je samo zato sto sam ga ja tako naucio.
Jednom mi se poklao sa rotom tako da sam ga doslovno morao skidat sa rota. Rot je bio nesto stariji i nesto su frktali jedan na drugog i tolko su se poklali da ni davilice ni lajne nisu pomogle. Mislim ja nisam stigao rec stani, a ni drugi vlasnik. Onda je nakon toga dobio od mene po njusci i zakucao sam mu glavu na pod i doslovno nogom sam ga drzao pola minute u zemlji da zapamti za vjeke vjekova da se nesmije klat sa drugim psima. Nije to bilo neznam kakva napeta situacija, ali moras znat da taj pas je OPASNA stvar. Pogotovo kad mu se istinkt probudi. Onog momenta kad osjeti da je gazda ugrozen gotovo. Raspasoj. To je ono sto je opasno. Ako on osjeti da si TI ugorzen (dakle ne on) od strane nekog drugog psa, taj drugi pas je generalno gledano mrtva zivotinja. Na mene je jednom pred njim zalajao labrador. Gotovo. nema te komande. Sva sreca jos je bio relativno mali, a i ja sam dobro reagirao. Kad zalaje na njega, onda je ono ili se makne ili nesto slicno, ali generalno gledano nisu psi koji rade konflikte.
i ovcara uzimas u 9 mjesecu.
|
Samo da nadopunim malo...Ne moras biti u opasnosti od nekog drugog psa da bi on reagirao... To isto vazi i ljude... Meni su jednom izvukli mobitel iz djepa u tramvaju. Pas je bio kod mene i imao je brnjicu. Ne znam kako je primjetio, ali je odmah skocio na lopova i oborio ga na pod, a da nije bilo brnjice vjerovatno bi ga rastrgao. Radi se bas o njemackom ovcaru.
Ja sam svog dobio kad mu je bilo mozda nepunih godinu dana. Donijeli su mi ga njegovi vlasnici koji su rekli da se ne mogu brinuti o njemu. umjesto povodca oko vrata mu je bio vezan strik koji ga je toliko jako stezao da mu je tu dlaka opala, usi su mu slomljene i bio je nenormalno mrsav.
Evo vec sam njegov ponosni vlasnik nekih 6 godina.
Unazad godinu dana vid mu je slab, skoro da je slijep. Ali ipak to mi je najdrazi stvor.