Citiraj:
Autor sick_boy
Upravo tako - interesira me kako ovlašteni Lenovo (ili HP, Toshiba, Dell...) servisi rade u drugim državama? Mislim da ne rade ovako, ustvari sam poprilično siguran, jer sam na jednom stranom forumu pratio raspravu oko neispravnog MSI laptopa.
|
To sto si ti siguran, ne znaci i da si u pravu. Upravo obrnuto, niti jedan ovlasteni servis (IBM/Lenovo) u svijetu ne radi tako, sto je najgore, jako su dobro (i u detalje) definirani postupci u ovim slucajevima. BTW, procedure i zahtjevi su u svim zemljama isti i IBM/Lenovo to redovno kontrolira.
Citiraj:
Autor sick_boy
Zaključak: postoji jedan centralni servis koji servisira i elektroniku. Ostali ovlašteni servisi rade jednostavnije popravke (dakle, zamjenu komponenti, ukoliko dijagnoza pokaže da je otišao hdd, neka miniPCI kartica, kakav konektor...), ali dijagnostiku i servis matične ploče, ukoliko je kvar dovoljno mali da je to isplativo, obavlja centralni servis sa za to obučenim i certificiranim kadrom.
|
Zakljucak ti je - apsolutno netocan, nazalost. A usporedjivanje Lenova i MSI-je ima smisla koliko i usporedba, recimo, Renaulta i RR-a.
Citiraj:
Autor VuKi-Kuki
Iz čiste prakse prijatelju  70% njih.
Ako lika pošalju na tri dana godišnje "negdje na seminar" to ne znaći da je veći stručnjak od tebe!
|
Postoje striktne specifikacije tko i kako smije pristupiti otvaranju u ovlastenom servisu. Isto tako, postoje i specifikacije kad se servis smije zvati ovlastenim i u kojim uvjetima smije naruciti rezervne dijelove i dati jamstvo za popravak. Jedna od stvari je i potreban broj skolovanih certificiranih ljudi, medju ostalim (a detalja ima milijun).
Citiraj:
Autor VuKi-Kuki
Eto čovjek Vam piše kako je(kod nas), a vi opet po svome!
@syss :thumbup:
|
Pa, u biti, nije. E sad, to moze biti jednostavno pisanje po forumu, no ima par stvari koje sam duzan reci: ja sam IBM PC autoriziran od '94.-'95. (medju ostalim vendorima), bio sam voditelj par ovlastenih servisa i tocno znam kako stvari idu.
Isto tako, skolovao sam brdo ljudi, u gotovo svakom IBM partneru poznajem servisne ekipe, reci da ne znaju posao je malo glupo, ali niti jednom u opisu radnog mjesta nije ono sto biste vi htjeli i niti jednom radnom mjestu necete naci lemilicu, recimo.
Ja bih o opisu posla i procedure u ovom slucaju mogao napisati ovdje traktate, ali jedine dvije stvari koje me muce je ponuda kompletne dijagnostike (da se razumijemo, u 17 godina ovog posla jos nisam naletio na fizicku osobu koja bi to bila spremna platiti) i ovo cudjenje sa vijcima (jer ne znam tko bi, a kamoli ovlasteni servis, rastavljao i sastavlja na ovakav nacin). U bar 90% slucajeva osnovna dijagnostika se radi
bez izvijaca.