Citiraj:
Autor jumbo
Čuo sam za taj ZEN i mislio sam ga uzeti, ali su me odgovorili, jer kao napajanje bez hlađenja ne može biti dobro (tada bi obavezno morao vrtiti ventove na kučištu), a i 300 W je knap ako budem bilo što dodavao. Grafička je integrirana u MB, tj. nemam dodatnu. Inače ti koji su me odgovorili od ZENa su mi rekli da bolja napajanja se čuju manje od HDD i da se uopće ne čuju na pola metra udaljenosti, što je meni OK, pa zato pitam za iskustva. Ne bi prtljao po napajanju, rađe ću ga zamjeniti i mogu još dodati Silencer Sharkoon.
|
Neznam, mislim da ces se razocarat ako kupis novo napajanje i vidis da se razina buke nije promijenila.
Ovo su ti realne opcije koje sam iznio, a promjeniti vent na napajanju nije nekakva nuklearna znanost, samo treba par sarafa i srajfciger i to je to, upute su ovdje (samo radi slika da dobijes predodzbu o cemu se tu radi).
Mislim, imam - ili sam imao, vrlo nedavno:
corsair 400w, corsair 750w, fortron 650w, fortron 400w, codegen 400w, codegen 300w i druga noname napajanja. Corsair stoji kao ultra tih, a cuje se isto kao i sva ostala, pogotovo kad je ostatak kompa propisno utisan.
Znaci ovako:
Fortron zen radi kod kolege u ovoj konfiguraciji:
e2180 @ stock i cie/eist ukljuceni
maticna s 965 chipsetom ako se nevaram
2 diska seagate
2 optike
4 gige rama @ 1.9v
graficka 7900gs koja treba poseban adapter iz napajanja i pasivna izvedba je (msi).
Jedini ventilator u kucistu (chieftec miditower) je freezer 7 na procesoru koji se vrti na min okretajima (dakle 92cm vent na 800 okretaja sto je ekvivalent ispod 600 okretaja 12cm venta).
Komp radi 24/7 bez ikakvih problema. Prosao torture u vidu 3dmark06/4+ sati orthosa i memtest 1 sat. Kaze kolega da su temp u normalnom radu malo povisene (oko 43-44c diskovi - stariji modeli, iddle po jezgri oko 38-40c i mislim da se ocitava i temp. s senzora u napajanju u everestu i bude nekih 45c), ali nista zabrinjavajuce - komp ne sluzi za igre.
Znaci ako neide grafa u tvom slucaju (mada ima mjesta i za to), i ako nije u pitanju overclocking, ma cak i da je u pitanju windsor jezgra procesora umjesto brisbane nemas apsolutno nikakve brige da ce to drzat. Bit ce vruce i grijat ce se, ali ce raditi stabilno - imas dobar review na radnoj temperaturi
ovdje
Druge komponente tipa diskovi se isto daju utisati - preko AAM-a ako podrzavaju tu opciju ili preko neceg tipa (odmah i vibracije) scythe himuro za kojeg takodjer sve preporuke (ujedno i hladi disk).