Ovako, tihog napajanja naprosto nema u izvedbi s ventovima.
Znaci i corsair (sve izvedbe) i fortron etc, sve se cuje. Jedna velika tocka ovdje, tako da tise napajanje kupnjom novog neces dobiti - ono ce se i dalje cuti i nadglasavati druge komponente.
Imas 2 opcije ako je u pitanju buka ventilatora, a ne "zujanje" neke zavojnice ili sl. :
1. je skuplja i dolazi u obzir ako nemas neku graficku karticu za igranje (nisi napisao kakvu imash - jel u pitanju integrirana?) i komp vishe sluzi u svrhu multimedije:
fortron zen
"Cuo" sam ga kod kolege. Napajanje je jednostavno odlicno i ima dosta prikljucaka (mislim da i vishe od fortrona 350/400w verzije) i sve preporuke za htpc i uredske konfiguracije.
2. otvoriti sadasnje napajanje i promjeniti ventilator. Jedino jeftino rjesenje koje rjesava buku - jednostavno se stavi neki 12cm vent koji se vrti na oko 1000 okretaja (i to se cuje, ali je tise od vec ugradjenih) - recimo od scythe-a, njegov konektor provuces van (ne spajas na utor u samom napajanju) i spojis na maticnu, ili josh bolje smanjis s potenciometrom (recimo kupis fanmate2) i imas jos bolji izbor jer rucno mozes dodatno smanjivati vrtnju kad si u iddle-u.
Konkretno svi ventovi, barem prema mojem uhu se cuju iznad 600 okretaja, zato i je najbolja kombinacija nekog koji je bazdaren na 12v na 1000-1200 okretaja recimo i onda se to lijepo da regulirati preko potenciometra na 5v-7v.
Search funkcija foruma ce ovdje pomoci - s slikicama i uputama kod promjene ventilatora.