ma imam 156-icu 2.0 jts selespeed, ma zivne na neki 3000 ali tek poslije 4500 ide kao auto od 165 konja, cak i ovako me svaki turbodiesel opere po gradu. ma neznam po kojem mjerilu si ti procjenjivao taj golf od 75 konja ali mislim da ga ovaj focus namaze, moja mjerila su u to vrijeme bila alfa 33 sa isto 75 konja, golf od 1.6 sa 100 konja nema sanse protiv 33-jke iz '84, toliko o napredku. ok, necemo sad o kvaliteti

da se vratim na temu, mislim da bi svako trebao gledati i troskove ekploatacije (valjda sam tocno napisao), evo recimo servis na puntu me kosta (mislim na izmjenu ulja sa filterima u ovlastenom servisu) oko 600 kuna, (evo danas sa alfom isto to 1100 kuna), izmjena diskova i plocica zajedno sa zadnjim paknama oko 1200 kuna, remen sam mjenjao oko 1500kn mislim... uglavnom relativno lako je kupiti auto ali odrzavanje te ubije, pogotovo ako ti mjesecno stizu rate na naplatu. moj izbor za auto sa jeftinim odrzavanjem je ipak fiat punto... evo diskovi su izdrzali 100000km, plocice ti izdrze 50000, frend je na cliju mjenjao plocice na 25000 a diskove na 50000, ok njegov je imao 100ks a moj puntic 80 ali isto sam ga zivo vozio....
sta je pjesnik htjeo reci

: raspitaj se i za cjenu servisa jer sad svi spustaju cijenu novim autima i onda se naplacuju na servisima koje moras raditi kod njih jer inace gubis garanciju....
ovaj clio iz posta iznad od 100 konja, jos i turbo, vjerovatno po gardu dusu dalo, jos je vjerovatno i puno udobniji od bilo cega u tom rangu. ja recimo znam da nakon punta sportinga i ove alfe necu imati problema sa kamencem u bubrezima