Citiraj:
Autor ante2
je ali uz plocu treba ram, kuciste, napajanje i eto jos jedan mali PC na koiji treba paziti dizat OS i slicno
je da su NAS varijante, bilo da je samo kuciste ili vec sa sa diskom skuplje od Atom varijante u startu ali kad se sve zbroji sa NAS-om bi trebao imat manje zezanja i odrzavanja + vjerovatno trosi manje struje + Atom varijantu treba spojit na monitor da bi digo OS, setapirao mrezu, a NAS sve to radi preko mreze itd itd..
ma zapravo je bitno sta ti treba, da sam npr studen ili momak bez obiteljskih obaveza vjerovatno bi iso na Atom varijantu ali ovako mi treba nesto sta se pikne i pegla nakon sat vrememna setapiranja (teoretski  )
|
Iskreno, radije bjezi od tih "malih" NAS-ova; prije par mjeseci kupio sam Raidsonic 4220 - mislim da je to najgori komad harwarea koji sam kupio u zivotu. Pola opcija u njemu ne radi, firmware stize jednom godisnje i ne donosi nikakve fixeve, brzina je STRASNO spora (na to ne utjece mreza na koju ga spojis, nego procesor u NAS-u je limitrajuci faktor). Ako povuces 7-8 mb/s transfer - puna saka brade. Kao sto je evec neko naveo, daleko povoljnije bi ti bilo da kupio intel atom plocu. Ploca ~500 Kn, memorija 1 gb ~100 kn, kuciste+napajanje (sebi sam uzeo neko ms halley) ~150 kn, utrpas disk nekakav 640 gb ~600 kn. Cijenovno mrvicu skuplje od gotovog NAS-a, DALEKO manje zezancije i komplikacija, DALEKO mocnije rjesenje.