Citiraj:
Autor St-M
Da probam nesto instalirat,onako za test "brzine" neki program ili sl. ?
Prema tvojim postavkama za Iometer:
1 Worker
100% Random Read
100% Read Distribution
100% Access Specification
Default Assignment: All Workers
Run Time: 30 seconds
Sve ostalo na default postavkama.
|
Da, vidim da si u IOmeter-u koristio TRS na 2KB (MB/iops), ali cini mi se da proc (chipset+kontroler) tu igra veliku ulogu.
Sto se tice programa, najvjerojatnije nekakav scratch disk u PS-u.
Sto se HD Tune Pro tice, malo su mi cudni rezultati (nesrazmjerni, pa i nekonzistentni) pa bi se radje drzao IOmeter-a.
Citiraj:
Autor borgy
Ipak sam zakljucio da mi je stvar potpuno beskorisna jer je sve sto radim na kompjuteru tesko samo za cpu.
Aplikacije bi mogao stavljati u ramdisk kako bi se brze ucitavale, ali ne stanu u tako mali prostor.
|
Istina, treba dosta RAM-a, a sto se namjene tice ... postoje namjene u kojima bi se pokazalo izuzetno korisnim (i koristi se u profi namjene od nemalog broja korisnika).
Citiraj:
Autor borgy
EDIT: Sad sam izvrtio iometer s vasim postavkama i dobijam 3x vise iopsa od tebe, uz dva puta manji mb/s. Moguce da nam postavke nisu 100% iste ili da sve ovisi o procesoru buduci da testiramo ram.
|
Razlika je ocekivana, jer nismo svi koristili isti TRS (TRS= MB/iops), a i konfiguracija i njezine postavke (OC) nisu takodjer zanemarive.
Ovdje se najlakse vidi koliko manji fajlovi jednostavno visestruko "ubiju" i najbrze medije danasnjice (premda i memory kontroler + chipset igra veeeliku ulogu).
Bilo bi jako zanimljivo vidjeti rezultate na i7 platformi