Hmm, aj evo par mojih dojmova ZA forcebook
Imena se ne sjecam, al' karakteristika i cijene da:
C2D 2.0 GHz
1 (tj. 2) GB RAM (kupio kasnije jos 1 GB) DDR2/667
100 GB Hitachi 5400 hard disk
17" monitor
Prije oko 3 godine kostao ~7500 kn
Dobre strane:
- star 3 i kusur godine, i dalje radi svaki dio na njemu
- brz cpu
- velik monitor (ne i kvalitetan, ali za ono sto radim na laptopu, odlican)
- taman reza (1440x900)
- izdrzljiv kabl od napajanja (3 godine, sitni tragovi piganja kabla, al' i dalje radi)
- jos uvijek je na njemu prva instalacija WinXP SP2
- solidna baterija (nakon 3 godine i dalje drzi ~2 sata normalnog rada)
- DVD drive sprzio 100njak medija i jos radi, cime se nebi mogli pohvaliti neki moji frendovi sa IBM, Asus i Toshiba laptopima

- trogodisnja garancija (kada sam kupovao)
- citac memory cardova
- SPDIF, DVI izlaz (idealno za HTPC, i radi ko zmaj u kombinaciji s pojacalom i LCD telkom)
- ima full keyboard layout (ovo mi je jedan od drazih featurea) ukljucujuci numpad
Lose strane:
- kuciste nije bas najcvrsce, na ekranu mrvicu naziru otisci tipki sa sredine (od pritiska na poklopac)
- velik i tezak (3 kg + napajanje, mis i torba) - 5 kg, ne preporucam ljubiteljima mobilnosti
- ruzan (ovo je za ljubitelje Mac-ova

)
- ispadaju sarafi od poklopca gdje su CPU i RAM (u 3 godine sam izgubio 4 od 8 komada, nijednom ga nisam otvarao)
Uglavnom, ja s ForceBookom zadovoljan pa i vise. I dan danas radi sve sto pozelim, a ni graficka nije losa za laptop (X1600 mobility tako nesto). Prosao je sve, od dizanja raznih HTTP, HTTPS i FTP servera, bootanja 4 komada FreeBSD-a u VMWareu, rada u CreativeSuite3 paketu, Visual Studiu, Eclipse-u, NetBeans-ima, JADE-u, Office2007, Nero, MySQL baza, itd.