Mislim da ovdje moramo razlučiti neke stvari:
1. Ako nisu rastavljali laptop, kao što sami kažu, znači da nisu dijagnosticirali kvar i tako su trebali reći mome kolegi - van jamstvenog roka je i ne želimo dijagnosticirati kvar. Sumnjamo na matičnu ploču i to košta koliko košta.
2. Rastavljali su laptop (vjerojatno) i nije im se dalo sve sklapati - ne želim niti komentirati ovakav postupak.
U prvom slučaju, opet napominjem - ne može se bez dijagnostike tvrditi da je matična ploča otišla. Treba reći da nema dijagnostike, ili da ista košta xxx kn (kolega je bio spreman platiti, ako treba i 500kn, za ispravnu i kvalitetnu dijagnostiku, ali nema veze). Jer, ako u startu tvrde da je otišla matična i da to košta 3000kn, ovaj odustaje i baca laptop u smeće. Pukim slučajem sam ja bio upućen u priču i savjetovao mu da odnese kod prijatelja.
Dakle, ne utjerujem ja neku pravdu, nije da ne znam da ovlašteni servisi rade na nivou komponenti (vjerojatno niti nisu stručni ulaziti dublje u problematiku), ali ono što me smeta je uskračivanje informacija. Ako ovlašteni Lenovo servis kaže da popravak košta 3000kn, 90% vlasnika laptopa će reći: "Valjda oni znaju" i odustati od daljnjeg traženja rješenja.
Dakle, ako netko ne želi rastavljati laptop jer mu se to ne isplati onda to nije servis, nego trgovina rezervnim dijelovima. Kao što već rekoh, ne utjerujem ja nikakvu pravdu, nego iznosim ovaj slučaj za potencijalne vlasnike Lenovo laptopa (a ima ih popriličan broj) kako ne bi prošli kao što je moj kolega mogao proći - sa (gotovo) ispravnim laptopom u smeću.