veliki se airflow odvija po bocnim stranama kucista, uzasno velik pad protoka zraka ako tamo stavis spuzvu, zbilja bravo :clap:
kad prekrijes intake, ispuhe i time totalno izoliras kuciste, onda imas sranje.
Zrak unutar kucista vecinom cirkulira po sredini, zato se svi kablovi i sranja micu po rubovima, jer tamo zrak cirkulira sporo ili nikako a lim kao takav u provodljivosti zraka i hladjenju kompa ima zbilja veliku ulogu.

Kad si vec sve kablove i sranja tamo zagurao, mozes preko toga slobodno naljepit spuzvetinu i ubit koji decibel, osjeti se, pogotovo ako ti je ta stranica okrenuta uhu. ako poljepis po svim opvrsinama gdje je airflow tako i tako nikakav, (dno, plafon, bocne stranice) ubiti ces sve moguce akusticne karakteristike kucista, rezonancije i ostale gluposti, osjetno smanjiti buku a temperatura ce se ukupno moooozda povisiti za stupanj, ili dva. (no naravno, nekima je ipak bitnije dali im cpu "normalno" radi na 39 ili "prekuhava" na 41'C)
Ja sam recimo nasao nacin kako ocuvati svoj sluh kad sam u jednog celerona300@450 sa 3 stara diska nagurao par kubnih metara spuzve, bez ijednog dodatnog ventilatora, zacepljeno je bilo sve, intake, outtakea nije ni bilo jer se radilo o mini-toweru, spuzva spuzva spuzva.. sve sama spuzva, ali zato se stari rondavi diskovi (svi znamo koliko glasni znaju biti) praktici vise nisu niti culi.. temperatura procesora, ista kao i sa zatvorenim kucistem bez spuzve. Inace je jos zanimljivo napomenuti da spuzva moze posluziti kao dobar filter za prasinu.. yup, zapravo stvar dosta solidno provodi zrak vjerovali ili ne