View Single Post
Staro 23.01.2009., 00:40   #183
zgaspar
Bend this...
Moj komp

zgaspar's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Moja iskustva sa seagate diskovima su ponešto drugačija od ovih opisanih na internetu.
Naime počelo je sa restartanjem XP-a bez ikakvog objašnjenja nakon recimo sat vremena i nakon toga bios nebi prepoznao ST3500320AS. Potrebno je bilo ugasiti računalo i nakon ponovnog uključenja sve bi ponovno radilo neko vrijeme. Seatoolsi su javljali fail za Short DST - electrical component. Još jedan razlog da posumnjam u HDD je bila greška koju bi utorent ispisao prije restarta (I/O error cannot read device) pa nakon par sekundi restart.

Tu negdje sam počeo švrljati po netu i naišao na ovu priču sa firmwareom i naravno moj je SD15. BIOS ga ne prepozna. Čak sam imao priliku isprobati onu prvu verziju updatea za firmware koja ne prepoznaje disk. srećom druga mi je promakla :-))

Uglavnom dok čekam firmware hajde da probam malo defragmentirati disk, možda pomogne. I uistinu više se nije javljao slučaj sa neprepoznavanjem iz biosa ali restarti su ostali ali nešto manje učestali.
Konačno nakon flashanja na SD15 -> SD1A verziju javlja se SMART FAIL na realocated sector count parametru. Seatools sada daje fail za short i long DST i uglavnom sve mi se čini da HDD ide na reklamaciju samo da mu nađem neku alternativu za prebacivanje sistema.

Z.
zgaspar je offline   Reply With Quote