Citiraj:
Autor M.Vlahovic
I eto tako sad ispada da sam bacio 500kn za ovu grafičku, mogo sam fino zadržat 3870 i svi sretni i zadovoljni.
4850 nije dovoljno jaka za nove igrice a 3870 je i više nego jaka za "stare" igrice (Dirt, grid, gow,cod 4,5) i tako mi uzalud sve, već sam se ponadao da ću napokn odigrati krysis jer e suzdržavam već 2 godine čekajući da nabavm grafičku doraslu krysisu i sad ništ od tog a i bacio sam pare.
Neznam na koju fintu ali sasvim sam glatko igrao gta 4 sa 3870 na visti isto. ova 4850 nije ništa bolje ponudila u igricama.
klokal sam proc na 3.8ghz
mema 2gb na 1140mhz cl5
i grafu sam klokal 700gpu/1100ram
pci-express na 100mhz fixirao
i pogasio sam sve one finte c1e eist i ostalo
uzalud
sutra budem kupio još jednu gb rama stavim xp i onda ću vidit jel to vrijedi čemu...
još neke preporuke?
da stavim sp3? i kaj još da napravim, koji bios mi je najbolje stavit na p35-ds4 , najnoviji ne da klokat puno, najbolji su mi F7 i F8
i koje drivere da stavim za grafu?
Usput za memu da pitam, sad imam 2x1gb kingmaxa 800, ako ja kupim sad još 1x1gb 1066 oće to sve radit ljepo normalno i jel bi se trebali moć klokat ovi od 800 u kombinaciji sa jednim 1066 kao i dosad?
|
Kao prvo, uzmi jos 2x1 gb iste memorije da se ne pokolju na maticnoj. Bar memorija nije skupa danas.
Stavi XP pro, svejedno SP3 ili SP2, mozes koji oces. Na XP-u ces osjetiti razliku. Na visti bi bilo dobro da imas sto vise rama (pogotovo za 64 bitnu) jer puno koristi memorije u startu tako da se sa 2 GB laganu "gusi".
4850 je cisto zadovoljavajuca kartica tako da bi trebalo sve raditi kao podmazano.
Za grafu stavi sto novije drivere, 8.12 skini s neta.