Citiraj:
Autor Mirotvorac
Zujanje mi je najmanji probelm-uvijek gasim monitor - to sam doživio u sobi moje bivše, imala je prekrasan mali Sony Trinitron koji je ne zujao, nego zuujao! Ona je mislila da sam lud  .
A o promjeni rezolucije na ovom konkretnom Lenovatoru pronašao sam na jednom linku:
http://forums.lenovo.com/lnv/board/m...cending&page=1
Kaže ovako:
" i just tested various resolutions and they're all blurry. if you intend to use this panel at any resolution other than the native WUXGA then you won't be happy".
Dakle nešto kao i kod objektiva za foto-aparate-iamju svoj "Sweet Spot".
To je jako loše - a što s nama obiteljskim ljudima koji isti monitor koristimo za igre i za rad?
Sad mi je jasno zašto profesionalci imaju strojeve samo za recimo obradu videa ili fotografije..njesra, sad sam fakat zbediran-ja naime za dječje igre koristim dosta nisku rezoluciju, a za fotke i video-obradu višu  .
|
Takvo je stanje kod svih monitora zbog ograničenja tehnologije, no zato su pri nativnoj rezoluciji superiorni naspram CRT-a.
Što se tiče igara, o tome nema brige jer u igrama ti nedostaci s skaliranjem rezolucije nisu niti blizu toliko izraženi koliko kod teksta ili nekih grafova i sl.