Citiraj:
Autor Pippincro
Fora je u tome da kod lcd-ova ne funkcionira smanjivanje i povecavanje rezolucija na isti nacin kao kod klasicnih crt monitora. Oni imaju svoju nativnu rezoluciju i na njoj slika najbolje izgleda, na ostalima je u vecini slucaja obicno govno i dosta zamucena zna biti.
Recimo konkretno kod mog lenova nema sanse da se stavi nesto full mala rezolucija (tipa 1024x768) jer je sve dosta mutno i jako brzo pocinju boliti oci.
Ako ti smetaju mala slova, onda je preporuka gledati 24" modele s ne-tn matricom jer te lenovo nece usreciti
e i da, za ove prijasnje postove - "zujanje" odozada kod standbye mode-a je prisutno i kod mog modela. Jebga, prije to nisam zamjecivao jer ga uredno gasim nakon prestanka rada, ali se probalo i eto 
|
Zujanje mi je najmanji probelm-uvijek gasim monitor - to sam doživio u sobi moje bivše, imala je prekrasan mali Sony Trinitron koji je ne zujao, nego zuujao! Ona je mislila da sam lud

.
A o promjeni rezolucije na ovom konkretnom Lenovatoru pronašao sam na jednom linku:
http://forums.lenovo.com/lnv/board/m...cending&page=1
Kaže ovako:
"
i just tested various resolutions and they're all blurry. if you intend to use this panel at any resolution other than the native WUXGA then you won't be happy".
Dakle nešto kao i kod objektiva za foto-aparate-iamju svoj "Sweet Spot".
To je jako loše - a što s nama obiteljskim ljudima koji isti monitor koristimo za igre i za rad?
Sad mi je jasno zašto profesionalci imaju strojeve samo za recimo obradu videa ili fotografije..njesra, sad sam fakat zbediran-ja naime za dječje igre koristim dosta nisku rezoluciju, a za fotke i video-obradu višu

.