Citiraj:
Autor A.J.
ljudi trazim iskusnija misljenja o hifi slusalicama. radi se o AKG K 141 MK II i K 171 MK II. razilka u cijeni je 20€ ali me zanima koje su prednosti i nedostaci kod poluotvorenih i zatvorenih slusalica. citao sam na njihovoj stranici malo o tome ali ne razumijem bas sve te strucne nazive npr analiticko slusanje. tako je preveo google translator  . evo par linkova koje sam nocas citao jer nisam mogao zaspat. link1 link2
testirat cu ih prije kupnje ako bude mogucnosti, ali bih htio cuti tudja misljenja o njima
nisam DJ. sluzit ce mi za po kuci. filmovi i muzika
spajao bih vecinom na svoj laptop iz siga. imam intergiranu zvucnu od realteka. nis special, ali mislim da sam citao za te modele da rade dobro cak i na mp3-ica pa nebi trebalo bit problema sa slabijim zvucnim karticama. sta mislite. plz pomagajte. sutra mi je rodjendan i htio bih se pocastit s njima sto prije 
hvala 
|
Imam K171, ovaj MKII je valjda isto sranje, drugo pakovanje.
Ne znam kakve su 141 pa ću se zadržati na ovim svojima. Izolacija zvuka im je odlična što je glavni razlog zašto sam ih i uzeo. U dnevnoj sobi, dok ukućani pucaju od smijeha na urnebesne hrvatske humoristične serije, ja na miru slušam čika Knopflera i ostale majstore. Niti vani curi zvuk, niti ulazi izvana.
Zvuk im je O.K. Šta ja znam, meni slušalice ne mogu zamjeniti stereo sliku zvučnika tako da me niti jedne ne ostave paf. Dobro zvuče. Imao sam ih ubodene u Audigy 2 NX, Emu 0202 i DIY phone pojačalo koje nikako da stavim u kutiju. Na audigy 2 NX je možda mrvu pretiho za današnji pojam glazbe. Ne otpadaju zubi, ne boli glava i uši ne trnu. Meni je bilo O.K. i na njima. Na Emu je bilo dosta bolje dok tek na pojačalu zubi otpadaju i uši trnu. A i zvuk je nešto bolji kada se da poštenija amplifikacija.
Da krenem i s pokudom...neudobne su. Slušalice nasjedaju na ušnu školjku a ne oko uha. Ovo stvara pritisak na uši i nakon cca 2 h uši se pošteno oznoje i počnu trniti. Al hej, to je dobra stvar. Imaš slušalice s kojima i na tiho trnu uši...jedino zubi ostaju na mjestu...tu nema pomoći osim jesti puno slatko.
Šta ja znam...ako ih nećeš koristiti po 3-4 sata bez prestanka i potrebna ti je izolacija iz društva preporučam. U suprotnom možda da potražiš neke koje obuhvate cijelo uho...
EDIT: Da ne bi krivo pohvatao i raskrstio sa zatvorenim slušalicama; ovaj AKG model slušalica liježe na uho, većina zatvorenih nije tako bezobrazna nego idu okolo.