View Single Post
Staro 20.01.2009., 16:28   #1009
ja.sam.lud
Visok, zgodan do bola

ja.sam.lud's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Evo malo gledam ovu temu, ima svega.

E sad, osvrnut' ću se na svoje dosadašnje reklamacije

1. HG SPOT, 2006. Kupio sam grafulju i slijedeći dan je otegnula papke iz nepoznatog razloga. Neočekivano sa Sapphire, ali dobro. Došao u HGSPOT, dao karticu i račun i odmah sam (u roku 5 minuta) dobio novu grafičku. Hvala i doviđenja.

2. HG SPOT, 2006. Kupim BenQ fotić, tek toliko da ga imam. Dođem doma, đubre ne radi. Softverska greška nekakva :x
Dođem u HG SPOT, dam fotić i dobijem odmah novi. Hvala, doviđenja

3. VE-MIL. Kupio sam CRT monitor 2005. i platio ga cca 1600 kn. Monitor je otegnuo papke 2007. Predao sam ga na servis, u međuvremenu kupio novog Samsunga 226bw jer nisam mogao biti bez monitora. Za nekih 20-ak dana su me nazvali z VeMila, rekli da ne mogu popraviti monitor i da dođem po drugi monitor ili neku drugu robu u vrijednosti tih 1600 kn, iako taj monitor ne vrijedi ni kao 2 kile sira. Sve po zakonu, sve kulturno i pošteno. Hvala doviđenja.

4. AUTRONIC - kupio sam Hitachijev disk i nakon godinu i pol je crk'o. Bad sectora ko u priči. E, sad... izvlačim ja kabel iz harda i ostane plastika od jebenog harda na kabelu. Nisam potezao kao manijak, kabel nema kvačice i definitivno nije moja greška. Načupao sam se kabela od 1993. naovamo. Kabel je i dalje bio funkcionalan, ali eto. Odfurao na servis znajući da će biti velika vjerojatnost kako ništa od popravka zbog "mehaničkog oštećenja". Dečko na servisu je odmah rekao da će biti problema oko toga i čak je zalijepio tu plastikicu natrag
Nije prošlo na garanciji zbog mehaničkog oštećenja. Ok, hvala i doviđenja.

5. VE-MIL - Trenutno vrijeme Moja draga grafulja, kupljena prije godinu i pol odlučila otegnut' papke. Baca svakakve pikselčiće u 2D-u, a pokretanjem 3D-a rikavela kompa... hlađenje je u redu pasivna mrcina tvornička. Predano na servis, vidjet ćemo što će biti.
EDIT: Opet sve pošteno u Vemilu... pitali su pristajem li na zamjenu. Igrom slučaja ovaj put sam pristao. Zahtjevao sam karticu sa pasivcem i umjesto X1950 uzeo sam GF 9600GT sa pasivcem.

Ako se pitate kako toliko kvarova u Ve-Milu recimo... pa jednostavno je. Gotovo sve kupujem kod njih, a učestalost reklamacija je još veća s obzirom da kupujem hrpu stvari.

Da stvar bude bolja, ovaj Samsung (spomenut par redaka iznad) je počeo prikazivati zelene piksele umjesto određene nijanse sive

Vjerujem da neće biti problema oko reklamacije, a iskreno rečeno i ne bi smjelo biti. Ako im radim pošten promet svake godine, očekujem i pošteno servisiranje te da se drže zakona ove države kao i nekakvih civilizacijskih normi zapada.

Ukratko, nemam pritužbi niti na jednu od ovih tvrtki. Nadam se da ih neće niti biti.

Ne dajte se "veslati" i pušiti fore raznih muljatora. Ja, eto, nisam imao nikakva muljanja u facu, ali neće ih niti biti. Živčan sam, neobrijan, oveći i ne dam se je*at

Ako ja pljunem preko 3 soma kuna za monitor, sa očekivanjem da će barem izdurati 3-4 godine, a on mi crkaje nakon godinu i pol - pa zar je to moja krivica? Monitor je održavan, u idealnim je radnim uvjetima i sada bih ja još trebao brinuti da li će mi trgovina dati novi ili protuvrijednost ovoga, u slučaju da ga ne mogu popraviti? Dajte, molim vas.

A gore je netko napisao nešto u stilu kako nije pošteno da vam moraju vratiti iznos kojeg ste dali za robu, iako je nakon par godina vrijednost toga uređaja nenormalno pala... e, sine dragi, na proizvođaču je da se potrudi napraviti DOBAR proizvod koji neće riknuti. Ja sam voljan dati više novca za bolji proizvod, ali želim da radi kako treba. Tako je jednostavno. Ako ne radi i nema popravka, želim novce natrag.
Nije bitna trenutna cijena proizvoda nego je bitno KOLIKO JE TRGOVAC ZARADIO NA TEBI KADA SI KUPIO PROIZVOD. Ukratko: trgovac ništa ne gubi, ne daje ti on garanciju.

Ne vidim da me itko od trgovaca upozorava riječima: "ali gospodine, ta plazma je jako skupa. Uzmite jeftiniju". Ako sam dobar za dati novac, dobar sam i za primiti ga natrag, ukoliko me proizvod iznevjeri u potpunosti

Toliko, sorry na ovećem postu

P.S. Editirat' ću post kada vidim što će biti sa grafičkom...i nažalost monitorom Još će ispast tamo da namjerno kvarim stvari jer imam nekakav servis-fetiš :x

Zadnje izmijenjeno od: ja.sam.lud. 11.02.2009. u 18:48.
ja.sam.lud je offline   Reply With Quote