View Single Post
Staro 20.01.2009., 10:35   #9
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Iskreno, ne vidim razloga tolikog ulaganja u kućište bez obira ne njegove performanse. Za tu lovu, kupiš Atom sa pločom i još ti ostane 500kn viška. Softver nije problem jer postoje i neke freeware verzije (FreeNAS). Mislim da je TomRi radio nešto u tom stilu pa potraži.
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=atom&cod=400&cdo=&firma=-1&order=cijena&smjer=asc&submit=Pretra%C5%BEi
je ali uz plocu treba ram, kuciste, napajanje i eto jos jedan mali PC na koiji treba paziti dizat OS i slicno
je da su NAS varijante, bilo da je samo kuciste ili vec sa sa diskom skuplje od Atom varijante u startu ali kad se sve zbroji sa NAS-om bi trebao imat manje zezanja i odrzavanja + vjerovatno trosi manje struje + Atom varijantu treba spojit na monitor da bi digo OS, setapirao mrezu, a NAS sve to radi preko mreze itd itd..

ma zapravo je bitno sta ti treba, da sam npr studen ili momak bez obiteljskih obaveza vjerovatno bi iso na Atom varijantu ali ovako mi treba nesto sta se pikne i pegla nakon sat vrememna setapiranja (teoretski )
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote