View Single Post
Staro 19.01.2009., 13:32   #4
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
evo ja se malo raspito, pregledo i zavirio u kristalnu kuglu

glede kucista sta mi je prvo zapelo za oko ICY BOX IB-NAS4210-B
http://www.raidsonic.de/en/pages/pro...=5415#techdata
nemam bas naj bolje informacije tj izgleda da je bolje uzeti 300 kn skuplje kuciste za 2 diska (od iste firme) jer nema isti hardver + postoji cjeli forum ili grupa koja ga ima pa (ajmo to tako rec) kakvu takvu podrsku
vidim da ekipa kemija sa njim svakakvacudesa ali koliko sam uspio skuzit (forum je vecinom njemacko govorno podrucje) mrezna brzina mu bas nije vrlina a i torrent client mu je upitne korisnosti, pa ekipa flesha firmware i radi slicna cuda
uglavnom za te pare cini mi se previse zezanja i ne bas kvalitetno,narocito kuciste za 1 disk

e ali posto meni vrag ne da mira isao sam dalje u potragu i nabaso na sljedeceg proizvodjaca koji je cak i kod nas dobavljiv
dakle rijec je o firmi Synology
http://www.synology.com/enu/
konkreto modeli DS107+, DS107, DS108j (poredani od najjaceg ka nasjslabijem)
nisu bas jefileni ali koliko vidim u BUG-u su pobrali dobre ocjene (mada se na to ne treba 100% oslonit) a i po netu beru samo pluseve i dobre kritike (+ suska se da ce i PCekspert uskoro izbacit mali testic doticnih )
uglavnom ako vam treba nesto slicno strpite se jos malo da cujemo sta ce reco oni + kod nas jos nema jeftinijh modela tj ima samo DS107+ za 1695,80 kn,
kontaktirao sam doticnu firmu i kazu (iako ne mogu 100% garantirat) da ce pokusat nabavit-uvest i malo jeftinije modele DS107 i DS108j sta bi meni za doma i malo u firmu savrseno pasalo
eto toliko od mene pa se cujemo i vidimo ovih dana
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote