Pozdrav,
konfa je iz "moj komp" ostatak piše u tekstu dalje.
Priča kreče ovako:
Kada su instalirani Windowsi XP stvar funkcionira perfektno Benq 22" i Compaq 15" rade savršeno te ih kontroloram sa UltraMon programom. Ali kada treba upogodniti neki drugi operativni sustav nastaju problemi koje ne uspjevam riješiti.
Windows Vista (koja god verzija i nije važno dali je 32bit ili 64bit)
Krene instalacija windowsa te se ista uredno završi. Zadnji restart prije ulaska sve se fino odvija (boot screen) se nalazi na primarnom Benq monitoru dok je Compaq "offline"...i prilikom ulaska u Windowse Vista Benq monitor se UGASI sa porukom "no signal detected i slika se jednostavno prebaci na Compaq monitor. U propertisima fino stavim da extenda desktop na Benqua i da njega stavi kao glavi monitor. Ok to proradi, a sada dolazi dio gdje treba dignuti driveve za grafičku karticu (istu vista prepozna ali ne volim ostavljati takve stvari na generičkim driverima). Instalacija drivera uredno prođe, napravim restart računala te je opet slika na Compaq monitoru umjesto na Benqu monitoru. Ok probla ponovno extendati desktop na Benq monitor ali ovaj put to ne uspijeva. Kliknem ok, apply..Compaq monitor se ugasi i opet upali te u propertisima piše kada dođem s kursorom iznad Benq monitora "not active".
Napomena..splash screen..boot samih windowsa je na Benq monitoru..čim se uđe u OS automatski se prebacuje slika na Compaq monitor.
Windows 7
Ista priča...splash screen..boot su na Benq monitoru dok su sami windowsi na 15".
Znači instalacija prođe u najboljem redu i kod finiširanja instalacije (zadnji korak). Benq se ugasi i napiše No signal detected i slika se preseli na Compaq monitor.
Fedora 10
Prvi ekran u kojem omah nakon boota imamo opciju biranja "boot" "boot and verify" "memory test" nalazi se na Benq monitoru..odmah nakon opcije "npr" boot...Benq monitor se ugasi i feora se uredno boota ali na Compaq monitor...
Ubuntu 8.10
ista stvar kao i fedora
Red Hat 5 enterprise
Uredno se odradi instalacija na Benq ekranu i nakon restarta počne bootati OS ali se obadva monitora ugase (niti jedan ne prikazuje siku i to je to).
NAPOMENA: Benq monitor je spojen s grafičkom karticom na prvi DVI izlaz s DVI kablom dok je Compaq monitor spojen na drugi DVI izlaz sa VGA kablom uz pomoć DVI>VGA convertera.
Ono što sam probao (kod Red Hata) je da sam spojio samo Compaq monitor (nisam dobio sliku). Probao sam spojiti samo Benq monitor (nisam dobio sliku. Probao sam spojiti Benq monitor u prvi DVI izlaz sa VGA kablom uz pomoć DVI>VGA convertera.
Ima netko možda ideju što bi moglo biti?
P.S stavio sam pod hardverske probleme jer mislim da nije do softwarea.
Lijep pozdrav