View Single Post
Staro 18.01.2009., 02:14   #997
KidBoy128
Premium
Moj komp

KidBoy128's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
CPU zračni hladnak, koji odabrati?

ja neznam mnogo o hladnjacima, imao sam samo stock hladnjake i znam da nisu baš tihi, a i nehlade baš dobro
malo sam gledao po netu i sad vidim da je izbor vrlo velik, cijene su također različite
mislio sam klokati svoj procesor pa bi mi dobro došao neki bolji hladnjak
važno mi je da bude tih(pri overklokanju nemora bit tih) i da što bolje hladi
budući da ih ima hrpetina molio bih vas da mi pomognete u odabiru

evo nekoliko primjera:
-Cooler Master Gemin II - sam po sebi to je pasivni hladnjak, ali ima mogućnost ugradnje 2 120mm ventilatora, zanima me koliko dobro on hladi, to ovisi i kakvi se ventilatori stave ne njega
brzinu okretaja ventilatora ovisno po potrebi mogao bi mjenjati pomoću nekog potenciometra

-Thermalright Ultra-120 eXtreme - na njega se može nadograditi 1 120mm vent, ali je skoro duplo skuplji od Gemin-a II
što je to doprinjelo tako visokoj cijeni?
-Thermalright IFX-14 - ovaj sam hladnjak vidio na njihovoj stranici, izgleda vrlo zanimljivo, kao dva ultra-120, ugl da ne prepisujem ono što piše u specifikacijama, je li on onda duplo bolji od Ultra-120 eXtreme kad je duplo veći (bar se tako čini) i kolika bi mu bila cijena kad je Ultra-120 eXtreme skoro 500kn?

-Noctua NH-C12P - taj na sebi već ima ventilator, trebao bi dobro hladit ali mi se čini da su ovi gore nabrojani u prednosti kad gemin 2 je sličan(čini mi se da ima menje "rebarca") ali može imati na sebi 2 venta, Thermalright Ultra-120 eXtreme je skuplji, a nema hladnjak na sebi(to bi valjda značilo da je bolji) vjerojatno je tako i sa IFX-14

koji odabrati?
koji bi vi odabrali od ova 4?
ovo su samo neki od mnogo njih, pa molim prijedloge
KidBoy128 je offline