Pimp my OS X
Evo objasnit cu u par recenica kako malo srediti mac...
Krenimo od programa:
CandyBar-ikone, te se može mjenjati skin DOCKA točnije background docka..
LeopardDocks App-Mjenjanje cijelog skina DOCKA
HUD Installer-to je inace installer
OVOGA, ok stvar, neki prozori posatnu transparentni, također postoji HUD za pojedine programe(Adium,itd...)(preporucam da detaljnije proucite, posto je meni zeznuo par stvari kod osx-a tj shut down-a...)
Sve ostalo je obicno baratanje fajlama, izmjene, itd..
IKONE:
Koristimo program CandyBar, nađite neki od icon packova
OVDJE, u Candy baru možete i kombinirati razlicite ikone, raditi svoju kolekciju svojih ikona, pa nemoraju biti u packu.Ja sam pisao metodu sa cijelim setom ikona, no par klikova po candybaru i pohvatat ce te ostale metode
Kada nađete ikone koje Vam se sviđaju klik na:

To ce skinut .dmg fajlu, unutar koje se nalazi .icontainer fajla koju otvorimo u Candybaru.I voila dobijemo ikone u Candybaru.

Zatim klik na use this icons i pustite ga da odradi svoje, kada ponudi da se odlogirate-odlogirajte se
DOCK:
Koristimo LeoDock App.Za teme dockova, potražite po DeviantArtu i Macthemes2-u.Ja sam koristio
ovaj.
Otvorimo aplikaciju, klik na browse

Odaberemo folder gdje se nalaze slike za DOCK

Te klik na change my dock
TASKBAR
Sve u
OVOJ temi, ljudi su kroz temu postali razlicite taskbare i objasnjenja
Dalje nemam sto reci, samo par kljucnih stvari:
Napravite
BACKUP svih stvari koje mjenjate
Ugasite transculent taskbar u System Preferences>Desktop&Screen saver>(dno)Transculent Menu bar, odchekirajte
Ako je taskbar transparentan u terminal upisite ovo(ako sve radi kak spada, nije potrebno):
sudo defaults write /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.WindowServer 'EnvironmentVariables' -dict 'CI_NO_BACKGROUND_IMAGE' 1
Preporucam da jos proucite sljedece sajtove:
InsanelyMac
MacThemes2
I to je to, proucite ove forume gore, ja nisam napisao nista sto se pukim guglanjem nebi doznalo, al eto...netko ce prije tu pogledat/pitat nego ici searchati