View Single Post
Staro 17.01.2009., 14:59   #10
Shadowww
^_-
Moj komp

Shadowww's Avatar

Datum registracije: May 2006
nis ne frcera jos. >_>

evo ovak.

donekle rijesih prvobitan problem. digo sam windowse na tu masinu, instaliro nforce drivere i pospajao sve i opet me docekala - banana. LEDica na kasdi ne daje znakove zivota, u trayu kaze da je kabel unplugged.
Odem u device manager, advanced opcije network adaptera, igram se metodom pokusaja i promasaja, te za par minuta nabodem kljucnu opciju: autonegotation!
iskljucim autonegotation, stavim brzinu na 100Mbsa i full duplex i OPLA, evo LEDica na kasdi uskrsnula. Naravno isprobah sve opcije pa radi i sa half duplex.. iako pojma nemam cemu taj duplex i izgleda da nema veze jel full il half. Bitno da meni LEDica sljaka.
I tak kad sam fino prokuzio u cem je stos, bootam ja opet zenwalk, instaliram ga preko windowsa, sve super i bacim se na trazenje autonegotationa. odnosno kak to na linuxu podesit.. nakon cuku, dvije kopanja po /usr/doc i citanja pripadajucih man stranica nadjoh krasnu alatku zvanu ethtool koja je fino posluzila svrsi i ucinila svoje (trebalo mi je pol sata da skuzim da ak ocu ugasit autonegotation moram prije definiriat svoje parametre.. no ugl, ovak rijesih: ethtool -s eth0 speed 100 duplex full autoneg off). I LEDica jos jednom prosvijetli.

Taman pomislih kak sam rijesio sve svoje probleme, i da sam korak do interneta, pa pokrenem pppoe-setup wizardcic, popunim sve kak treba i..... pppoe-start.

i nista.

djubre krvavo timeouta.

i sad mi je vec lagano pun quratz linuxa i mreza i interneta i mislim da cu ic malo prosetat van. maksimirom.

nisam neki prejaki linux ekspert al na drugoj konfi sam bez ikakvih vecih zajebancija rijesio net sa pppoe wizardom sa 2 *buntu distre, fedori i freebsdu. al ovu komfu ne. nece na lijep nacin.

i kak sad da trejsam problem, zna itko, netko, ikako?
Code:
ethtool -t eth0
fejla; kaze da je "register" i "interrupt" offline, link je jedino online.. ima "1" u stupcu pored.
evo ifconfig i route output ak moze pomoc.. trenutno je kasda s te masine odstekana jer mi treba za ovu na kojoj sad radim.. ovo je output:
Code:
root[daniel]# ifconfig -a
 eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:04:61:00:00:00  
           inet addr:192.168.0.1  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
           UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
           RX packets:0 errors:3 dropped:0 overruns:0 frame:0
           TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
           collisions:0 txqueuelen:1000 
           RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:3008 (2.9 KiB)
           Interrupt:22 

lo        Link encap:Local Loopback  
           inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
           UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
           RX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
           TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
           collisions:0 txqueuelen:0 
           RX bytes:796 (796.0 B)  TX bytes:796 (796.0 B)

root[daniel]# route
 Kernel IP routing table
 Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
 192.168.0.0     *               255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
 loopback        *               255.0.0.0       U     0      0        0 lo
 root[daniel]#
valjda oko eksperta moze vidjet ovdje "nesto". jer ja sam poprilicno bez opcija.. mislim da cu googlat nest malo neke nejasne mi ethtool opcije..

znam da nista neznam. =_=

Shadowww je offline   Reply With Quote