View Single Post
Staro 17.01.2009., 12:31   #978
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Više ću ispizdit...Probao sada iDeneb, instalacija ok ali kada boota dođe do plavog screena, taman prije nego trebam tipkat ona info i podesit ga for first time ostane mi visit na tom plavom screenu sa kursorom.Probao mjenjat u ahci, al i dalje nista...
Probao iatkos 10.5.5 baca kernel panic, iatkos 10.5.4 samo se pokaze onaj prekriženi znakić() na bootu i ni da mrdne...Vise mi nije nista jasno, iatkos 10.5.4 mi je super radio prije mj. dana..Nekako si mislim da je problem sata prza, koju sam nedavno udomio umjesto IDE prze...SU, baja any suggestions?
TIA!
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Ovo je najdalje kaj sam dosao sa iDenebom(klik), ostali stanu na JmicronATA: unkown device
ali ne izbaci still waiting for root device, ne pomaze AHCi mod..Ima kakvih ppf patcheva za ovakve "SATA" probleme?
Ovako imam skoro pa istu konfu sa OSXom. Znači instalacija je tekla ovako.

DVD LG @ USB, i nakon toga instalacija AUDIO/LAN/CHIPSET/VGA kextova sa iDeneba. Nakon toga mi je sve radilo. Znam da zvuči glupo ali da probaš sa nekom 7300GT nVidiom?
Citiraj:
Autor milancheee Pregled postova
Opet ja
Na jednom forumu(necu da imenujem da ne ispadne da reklamiram...) sam nasao clana koji ima veoma slicnu konfiguraciju kao moju(ima samo drugi procesor), i on mi je preporucio da instaliram kalway ali da ukljucim AHCI.
Uzeo sam i novi dvd-rw pioneer 216D, i sad imam problema, ako ukljucim AHCI i podesim onchip sata port 4/5 As SATA type i stavim za primarnu boot device 216D, uopste se ne pojavljue poruka booting from cd/dvd, vec mi se pojavi bootloader.

Ali ako stavim AHCI i onchip sata port 4/5 IDE, onda je sve ok ali u Disk Utility mi je prikazan samo Pioneer i DVD...
Evo i slike:
Ljudi probajte sa najnovijim distrama, znači one su aktulane i imaju najviše fixova i stranja. Probah nekidan iPC ali nisam uspio jer imam DVD @ ATA trenutno, a on se buni protiv JMicrona
Baja 001 je offline