Citiraj:
Autor Router
Zar nije sapphire 4650 overclock sa taktovima 700/1800 ? ovo sa linka je obicna sa ddr3 na 1400 i jezgra 600 , negdje sam vidio da je overclock verzija puno vise nabrijana ...
|
Pa i ja sam to mislio... Al gdje god upišeš Sapphire HD 4650 GDDR3 ispadne OC edition iz tražilice, a na sapphireovom site-u nema navedena OC edition, pa jam ja mudro

zaključio da je to ta... Sad ću još googlat malo pa da vidim ko tu koga........................hm........................zeza..
Pozdrav
EDIT: evo sad sam nešto pronašao: GPU: Factory overclocked to 650MHz
MEMORY: Factory overclocked to 900MHz x2
Međutim, još mi nije jasno... Nigdje naći review HD4650 GDDR3 a da nije overclock...
Svejedno mislim da je kartica neisplativa kraj HD4670.
EDIT 2: Da, našao sam sada i review 4650 ''obične'' s takotvima 600/1400.
Dakle iako HD4650 OC edition ne postoji navedena na sapphire-ovom siteu, kartica itekako postoji i pobrala je puno ''editors choice-va'' (naravno za taj, niži mainstream segment).
Još sam našao zanimljiv tekstić za ne OC verziju koji ide ovako:
''Using AMD's own OverDrive tool within Catalyst Control Center for overclocking, we managed to reach a stable core clock speed of 790MHz, making for an impressive 190MHz core speed increase. Memory overclocking fared equally well, with the 512MB of GDDR3 available to this board reaching a final overclock of 860MHz, giving us a 160MHz increase in this discipline.''
Dakle... Možemo i mi doma napravit OC verziju, vrlo lako. Ako je bundle isti kod OC i ne OC, pitanje je cijene... Zasada još nisam kod nas vidio tu OC verziju kartice...
Bilo kako bilo još bih samo ponovio da po meni te kartice (bila ona OC ili ne OC) nisu isplative dok god ne budu barem 100-150kn jeftinije od HD4670... Sada kada je ne OC jeftinija za 36 kn (OC je vjerojatno još skuplja) od HD 4670, ne vidim razlog u stavljanju prednost pred HD4650 karticu.