16.01.2009., 15:16
|
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Autor antrax
@gnomisa.. sto se tice kupovine dedicirane zvucne kartice, ne isplati se, vise se isplati kupiti neku maticnu s dobrim chipom. abitica ip35 koju sam imao do pred nekoliko dana je imala realtek alc888 chip koji je smece blago receno, zamjenjena je s p5e koja ima adi ad1988b chip koji je i jaci i kvalitetniji i nema distorzija i suma toliko, dapace sad sam se igrao par sati s rmaa i prilicno sam zadovoljan rezultatima (mogu ih uploadati za usporedbu ako treba) za nesto stariji chip. Mjerenja tog realteka nemam, al poboljsanje zvuka je vise nego ocito.
ono sto sam pronasao danas je (napokon) test essence stx kartice i rmaa mjerenje, kako me zanimalo kako se ona odnosi prema d2x kartici, a i da li je ovo neka greska sa X-FIem sam potrazio jos poneki test i evo usporedbe sa X-FI Fatal1ty i auzentech X-FI prelude sa svim objavljenim grafovima. Kako god, ostao sam odusevljen rezultatima koje alc889a chip ostvaruje, sve osim glasnoce je vrlo vrlo dobro!
sutra cu jednu live! karticu sto mi na stolu stoji malo istestirat jos pa nabacim koju sliku usporedbe integrirane s dediciranom karticom. zivo me zanima.
|
da, ne kužim se baš u zvučne a meni je rečeno da je bolje imati neku solidnu zvučnu (ala Audigy SE) nego onboard sound jer se CPU manje bavi zvukom....sjećam se kako je bratu trzao dvd film na powerdvd-u dok nije kupio Audigy LS.....ali opet sumnjam da mi treba Audigy 2 ZS ili pro gamer kad sam najviše na sluškama.....
|
|
|