View Single Post
Staro 16.01.2009., 12:44   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
SmartPhone kojeg ću kupiti jednog dana...

Pa moram priznati da sam se zapalio za nekakav zasada nedefinirani smartphone. Totalno slijepa ljubav, jer mi taj smartphone neće unaprijediti ni posao ni život ni ništa drugo... jednostavno ga želim.

Zapravo kako svaki dan putujem autobusom na posao 2x45min, to vrijeme bi iskoristio za gledanje filmova i serija (doma mi nedaju žena i sin tj nemam baš vremena) koje bi bile vjerojatno u divx4/xvid/raznim mpeg4 codecima. Kako mi se čini taj smartphone će se vrtiti na nakakvoj inačici Windows Mobile OS-u pa me zanima slijedeće (ako netko ima iskustava):

Kako se riješava problem codeca u npr. WM playeru? Dali se nekakav divx mobile codec instalira u OS ili sam player mora podržavati pojedini codec? Da li ima riješenje za učitavanje titlova i kako oni izgledaju na malim ekranima? Podržavaju li takvi playeri npr .divx i .mkv kontejnere? Da li svaki materijal treba prekodirati da odgovara rezolucija i bitrate ograničenjima (kojih vjerujem ima) ili player može sam skalirati dovoljno brzo sliku? Itd...

Kakva su iskustva sa trajanjem baterija na takvim smartphoneovima? Ako je smartphone ujedno i ma i touchscreen da li sa svim telefonima dolazi original olovkica ili je danas uobičajeno koristiti prst ( što ako imam debele prste)?

Evo toliko pa vlasnici dajte mi malo osobnih iskustava.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote