Slažem se! I ja mislim da je taj CODEGEN bolji, gledajući ga iznutra (a i plastika mi se čini uvjerljivija)...
Ideju slaganja HTPC-a sam dobio od bratića koji baš ima to codegen kućište, međutim kada sam ja kupovao nije ga bilo ni za lijek, a onaj drugi (neki crni model) desktop kućišta od codegena nije mi se baš sviđao (ni malo). Pa kupio OPERU...
Osim toga, codegen dolazi s vrlo tihim napajanjem, koje također (kao i FRONTIEROVO) nije ništa posebno ali mislim da je dovoljno za svoju zadaću: napajati HTPC konfu, za razliku od gore navedenog FRONTIER-ovog napajanja koje je jako zujalo, hučalo, bučalo, a nisam siguran ni u njegovu stabilnost bez obzira na potrošnju svih komponenti...
Unutrašnja završna obrada mi osobno nije od velike važnosti jer jednom kad je ploča unutra, više ne moram puno mrdati, međutim vidim da je raspored kaveza za diskove/optiku i mjesto za napajenje, te mjesta predviđena za ugradnju ventilatora puno bolje riješeno kod codegenovog modela...
Međutim, OPEROM nisam nezadovoljan. Uz malo truda, može se pristojno urediti (promijena napajanja, izvadio 6cm zujalice (u planu su 1x12cm + 1x8cm). Sad je sve tiho kao bubica... Možda malo zahuče 12cm i 8cm kad dođu, ali se i to da riješiti... Pitate li me grije li se više sad bez propuha, odgovor je DA, grije se i poprilično ubrzava CPU vent, zato evo baš uključujem nazad 2x6cm zujalice no to je privremeno, bar dok ne dođu navedeni ventići...
Trenutno se igram sa 8cm ventom iz FRONTIEROVOG napajanja... Hm... možda ga stavim na 7V u kućište.. Ako napajanje to dopusti...