Naime, već gotovo tjedan dana čekam da mi napokon pred očima osvane pošiljka ili potvrda o istoj tako da ju mogu pokupiti, ali ništa se ne događa. Pošiljku mi šalje jedna firma (nije sad važno koja) ,sve sam platio, a oni su mi uredno javili kada je to otpremljeno. E sad, kvaka je u tome da se obje strane tj. pošiljatelj (ta firma) i primatelj (ja) nalaze u istom gradu (Zagrebu). Nije mi jasno zašto dostava običnog paketa sa jednog na drugi kraj grada predstavlja tako dugotrajnu proceduru, jer je prema mojoj procjeni pošiljka već trebala biti dostavljena (npr. iz Dubrovnika sam dobivao stvari u roku kraćem od tjedan dana). I sada sam na sto muka jer ne znam koga da zgrabim za vrat ako mi to ne stigne za par dana...
Ono što mi je zapelo za oko na stranici od dotične firme jest zanimljiva izjava kako pakete šalju običnom 'rvackom poštom (HP) ILI putem HP expresa, ali nigdje nije objašnjen nikakav kriterij prema kojem oni vrše odabir između ta dva načina dostave. Naravno, to im daje dosta prostora za razne manevre sa poštarinom, tj. da naplate poštarinu kao da se paket dostavlja helikopterom ,a zapravo ga pošalju na najjeftiniji (najsporiji) način i razliku zadrže za sebe. Sumnjam da se upravo to meni dogodilo, ali frustrira me što ništa ne mogu poduzeti u vezi toga. Također sam primjetio kako se hvale da oni mogu pratiti svaku dostavu putem broja danog uz paket. Da ih onda tražim taj broj pošiljke? Želim znati koje mogućnosti imam (ako ih uopće imam) jer ne volim da netko pravi budalu od mene. Tjedan dana za dostavu unutar istog grada je debelo previše.
Preklinjem vas za pomoć!