@boris87 - misao je bila da se dočara istrošenost metala ... sprejem se teško to može postići ...
@mexar111 - za izbor kista pogledaj gore, a što se tiče čoškova kučište sam rastavio do temelja pa je bilo lakše čoškove ofarbati
@-Stinger- hvala na konstruktivnim prijedlozima ...
što se tiče zadnje strane ... sinoć mi se nije više dalo zezati oko nje pa sam smo izrezao rešetke. malo je zeznuto jer su sa zadnje strane tvornički dva različita otvora (1x92 i 1x80

) plan je bio da napravim jedan veći otvor za dva venta pa ga pokrijem sa obje strane limićem izrezanim na mjeru ventova + 2cm sa svake strane ... te cijelu takvu konstrukciju sa pop-nitnama zakalemim na kučište ...
Što se tiče ventova (2X92) neznam koje da izaberem pri kupnji? možda i led dolazi u obzir iako mislim da bi bili preupadljivi. zamisao je staviti ih sa vanjske strane kučišta da ono dobije bolji izgled... Imam kod kuće 5-6 80mm ventova, ali misima da bi mi bolje pasali veći? tvoje mišljenje? budem večeras još nacrtao da ti bolje vizualiziram kako bi trebala stražnja strana izgledati ...
@ Krusty - za takvu drastičnu mjeru uvijek ima vremena ...
moram napomenuti za komentare u vezi upotrebe kista da je takav način predviđen za unutarnje modanje a ako se pokaže uspjelim ... vjerojatno če i vanjski dio poprimiti sličan izgled. Ako bolje pogledate slike vidjet ćete da sam preko plave na nekim mjestima nanio još jedan sloj aluminijske boje i po meni je sasvim ok ispalo. još bi trebao doči sloj tamno sive i sloj boje zlata ili bakrene ...
u svakom slučaju nije mi problem ako ne uspije odnijeti autolimaru cijelo kučište i samo mu pokazati koju boju želim i gotova za par dana

ionako mi duguje za neke usluge