View Single Post
Staro 12.01.2009., 01:32   #1
eyeballl
Premium
Moj komp

eyeballl's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Project: Pokušaj modanja

lijevo/desno rotacija komponenti unutar kučišta
  • ispušni i usisni ventovi na prednjem i stražnjem dijelu ...
  • usb portovi na vrhu računala (4 kom)
  • utišavanje kaveza sa diskovima
  • volio bi i napajanje dotjerati u red da mi ne vise kablovi ... pa su svi prijedlozi dobrodošli ... (tu mi je nedoumica da li stavljati u bužir za elektroinstalacije ili možda neki kit za napajanje uzeti?)
  • naposlijetku u obzir dolazi i vanjsko bojanje ... (nisam još siguran za vanjski izgled, teksturu ili crteže ... svi prijedlozi dobrodošli)
  • Smisao ovog moda:
    Ne postoji, jednostavno me opušta kad izvodim gluposti po garaži.

Budžet:
    i prije sadašnjeg stanja je bio 0 kn a ove godine biti ce još veća štednja ... znači svaki prijedlog koji štedi novce je dobrodošao ...

Vidjet ćemo kako i da li će se sve ovo privesti kraju
    Još jednom napominjem nov sam u svemu ovome pa budite blagi na okidaču i ne vadite najoštrije noževe

Evo krenulo je:
    skinuo prednju masku, display, stranice ...

Kučište straga...

Kučište sprijeda...

Unutrašnjost...

Skidanje prednje maske...

Rastavljanje na komade .... (ima neko da zna sklopiti )

Isprobavanje obrnutog rasporeda...

Staro modano napajanje stavljeno za probu ...

Obilježavanje rezova ...

Modanje kaveza za diskove....

Naime izvadio sam kavez iz jednog starog malo manjeg kučišta jer mi orginalni kavez nije bio po ukusu....
    Kako sam stavio ovaj iz manjeg kučišta bio je manji (2cm) pa sam našao dva komada pluta debela 1 cm za gore i dole kako bi se kavez lakše fiksirao i kako bi služili za smanjenje vibracija diskova.
    Dodatna je mjera što sam ih dodatno razmaknuo za 6mm jer mi je u planu napraviti 3mm uvodnice od pluta sa svake strane diska kako bi ih odvojio od lima...

Izrezana je gornja strana...

Izrezan je i MBO tray...

Plavi paintjob...

Bojanje je izvedeno kistom (u prijevodu očajno je ispalo ali za ukupni dojam mislim da i nije toliko bitno jer je kučište zamišljeno u tako nekom istrošenom stilu). Vjerojatno če na tu plavu podlogu staviti još dva tri layera drugih boja u različitim teksturama pa se na kraju ne bi trebalo zamijetiti lošije bojanje

Radi malo šarenila istaknuo sam I/O panel sa crvenom ...

I/O panel straga ...

HDD kavez sa srebrnim layerom ...

CD kavez, HDD kavez i MBO tray sa srebrnim layerom, ispred kučišta ...
    -->
    Zimski dani, hladnoča, GO i ostali činbenici podarili su mi dragocijene sekude slobodnoga vremena pa sam se tako upustio u avanturu zvanu moding...
    Do sada nemam nekih osobitih iskustava pa je svaka podrška ili kritika dobrodošla

Project name:
    Zamisao je da mod nazovem WWII NAVY mod
    Ali sam otvoren za sve ostale prijedloge mogućeg imena moda...

Case koji se moda:
    BEVOD - DELUX MG 416 (crno - sivo)

Plan modanja:

Podložan je promjenama i ovisi o trenutnim inspiracijama, idejama i mogućnostima ...

Osnovne smjernice su mu:
    • pleksi na obje bočne stranice ... (mora neka điđa biti...)
    • farbanje unutrašnjosti
    • pleksi na "krovu"
    • premještanje displeja na gornju stranu kučišta jer je isti nepraktičan ako se kučište nalazi na podu...
    • upside/down --> lijevo/desno rotacija komponenti unutar kučišta
    • ispušni i usisni ventovi na prednjem i stražnjem dijelu ...
    • usb portovi na vrhu računala (4 kom)
    • utišavanje kaveza sa diskovima
    • volio bi i napajanje dotjerati u red da mi ne vise kablovi ... pa su svi prijedlozi dobrodošli ... (tu mi je nedoumica da li stavljati u bužir za elektroinstalacije ili možda neki kit za napajanje uzeti?)
    • naposlijetku u obzir dolazi i vanjsko bojanje ... (nisam još siguran za vanjski izgled, teksturu ili crteže ... svi prijedlozi dobrodošli)
    Smisao ovog moda:
    Ne postoji, jednostavno me opušta kad izvodim gluposti po garaži.

Budžet:
    i prije sadašnjeg stanja je bio 0 kn a ove godine biti ce još veća štednja ... znači svaki prijedlog koji štedi novce je dobrodošao ...

Vidjet ćemo kako i da li će se sve ovo privesti kraju
    Još jednom napominjem nov sam u svemu ovome pa budite blagi na okidaču i ne vadite najoštrije noževe

Evo krenulo je:
    skinuo prednju masku, display, stranice ...

Kučište straga...

Kučište sprijeda...

Unutrašnjost...

Skidanje prednje maske...

Rastavljanje na komade .... (ima neko da zna sklopiti )

Isprobavanje obrnutog rasporeda...

Staro modano napajanje stavljeno za probu ...

Obilježavanje rezova ...

Modanje kaveza za diskove....

Naime izvadio sam kavez iz jednog starog malo manjeg kučišta jer mi orginalni kavez nije bio po ukusu....
    Kako sam stavio ovaj iz manjeg kučišta bio je manji (2cm) pa sam našao dva komada pluta debela 1 cm za gore i dole kako bi se kavez lakše fiksirao i kako bi služili za smanjenje vibracija diskova.
    Dodatna je mjera što sam ih dodatno razmaknuo za 6mm jer mi je u planu napraviti 3mm uvodnice od pluta sa svake strane diska kako bi ih odvojio od lima...

Izrezana je gornja strana...

Izrezan je i MBO tray...

Plavi paintjob...

Bojanje je izvedeno kistom (u prijevodu očajno je ispalo ali za ukupni dojam mislim da i nije toliko bitno jer je kučište zamišljeno u tako nekom istrošenom stilu). Vjerojatno če na tu plavu podlogu staviti još dva tri layera drugih boja u različitim teksturama pa se na kraju ne bi trebalo zamijetiti lošije bojanje

Radi malo šarenila istaknuo sam I/O panel sa crvenom ...

I/O panel straga ...

HDD kavez sa srebrnim layerom ...

CD kavez, HDD kavez i MBO tray sa srebrnim layerom, ispred kučišta ...

Zadnje izmijenjeno od: eyeballl. 09.02.2009. u 19:43. Razlog: Ispravci gramatike
    eyeballl je offline   Reply With Quote