View Single Post
Staro 11.01.2009., 22:12   #20
plastisha
Extreme scratch builder
Moj komp

plastisha's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
svima!

skužil sam da nemrem "zaključit" kaj bu bolje dok prvo ne probam
Pa sam naručil komponente za vodeno od beštije (osim radijatora koje bum prvo probal ove iz jugića i nisam odma uzel blok za grafu, jer možda se bude to svo slaganje odužilo pošto više nemam vremena ko prije - sad sam na 8 satnom radnom vremenu pa onda u međuvremenu i uleti jača grafa nekaj x2 ).

@ NJUNJO

ok. bum položil pumpu na donju stranicu, nije bed...

po svem ovom što si napiso... za one koji briju na tišinu (a brijem) onda je najbolje rješenje s 3 radijatora. Pazi to su mrcine od 1.3 kg pa onda ih sve nametat jedan na drugi i puš pul sa 4 venta dole i gore... Ak ti možeš pasivno s 3... moglel bum i ja s 4 venta i 1k okretaja valjda. A i ja bi imal puno kraće cjevi neg ti... jer mi od bloka do rada ima max 20 -30 cm. Također čini mi se da su ovi od jugića bolji za protok u mom slučaju u tome što nemaju uvodnice pod 90 nego su u ravnini protoka... Zato bum ljepo sve složil na test pa kad vidim kaj fercera najbolje kolko radijatora i koji razmještaj onda bum po tom išao slagat kejs... Količina radijatora nije bed jer mi susjed automehaničar nabavlja za đabe.

Stavljanje radijatora van je u mom slučaju neprihvatljivo jer mi to nije estetski zadovoljavajuće.

Što se tiče dizajna vanjskog, tu je još sve otvoreno kad još ne znam kaj bu išlo unutra pa onda ni dimenzije, al ono što bi ja htio je industrijski sirovi dizajn oštrih linija. Najveća inspiracija su dell xps- ovi...

Materijali bi mi bili drvo i pleksi ko u prošlom jer mi se takva kombinacija sviđa i s akustičke i s estetske strane.

vidimo se kad dođu djelovi.