View Single Post
Staro 11.01.2009., 21:25   #1
studenac
ludjak

studenac's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
vista ultimate boot

Pozdrav, imam problem sa bootom viste, mozda ce netko moci pomoci...
konfa je intel quad 3GHz, 2GB ddr2@1066MHz, raptor@10.000rpm, vista ultimate.
naime prilikom bootanja, pojavi se welcome screen, desktop i ikone i tada nastupa period cekanja od 2 minute da se naloadaju nod32 v2.7 i netlimiter. to se prije nikad nije desavalo, uvijek se bootalo za sekundu, cim se desktop pojavi sve je spremno za rad. ali sad stoji 2 minute, memorija je samo 300MB zauzeta, i tek nakon 2 minute skoci na 0,99GB zauzeto i tek onda je komp spreman za koristenje.

Uz sve to ima jos i problem s netom, jer prilikom tog cekanja da se ovo sranje naloada, LAN mi totalno divlja, cas pise da je kabel iskljucen, pa onda Identifying, pa pise unidentified network, pa limited connectivity, pa onda local only a nema neta, i nakon sto se nod32 i netlimiter naloadaju, onda jos moram cekat 5 minuta da mi net proradi.. iskopcam modem, restart, nista ne pomaze...dok se to loada ja nemrem nikaj s kompom.

vista je relativno nova, uredno ju odrzavam, defrag, reg cleaner, cista od spywarea, nod32 i bitdefender online scanner su stalno u igri...

kak je taj komp letio, pa to je nevjerojatno, pomislis i ispunjava želju, i u roku dan-dva se pretvorio u babu neku kaj ceka penziju...u startup-u radi SAMO nod32, a boot services su netlimiter i nvidia system driver i to je to...

neki bi rekli "pa makni nod32" ali ne zelim ostat bez zastite i necu se sam tako pokorit i maknut ovaj nod32 kad ga imam vec 3 godine i uvijek je komp bio brz do yaya s nodom, nikad problema s njime, kaj mu je sad ja neznam...

dal nekom zvuci ovo poznato i kaj radit?
hvala na pomoci i sorite na dugom postu...
studenac je offline   Reply With Quote