EDIT u vezi pumpe:
Pumpa ti nemre tak stajati. Na strani koji ti je okrenuti k CPU voda dolazi na pumpu
a izlazi iz pumpe na stranu koja ti je okrenuta prema gore. Kak si sad spojil
voda bi ti išla na krivu stranu ili možda želiš takav smjer?
end_EDIT
Kaj se tiče ventilatora neznam dal je bolje da ostaviš tak kak si stavil ili da staviš
dva ventilatora između radijatora. Tu se buš moral sam poigrati i vidjeti kaj je najbolje.
U vezi spajanja radijatora, meni se cini da je bolje spojiti radijator1-blok1-radijator2-blok2
nego rad1-rad2-blok1-blok2. To su dva moguća načina. Oko toga su dvije priče.
Na drugi način dolazi hladnija voda na CPU i toplija na GPU jer prije GPU bloka nema
nikaj kaj bi tu toplu vodu ohladilo. Pričanja su da GPU može trpjeti veće temperature
od CPU pa njemu onda ne smeta drugi način spajanja.
Prednost ovog je načina spajanja je i financijske prirode jer potrošite manje crijeva.
Tim načinom ja bi uštedil odokativno 5m crijeva. Time bi možda porasla i brzina gibanja
vode kroz sistem. E sad koji je minimalni protok vode, da tempratura na cipovima koji se
njome hlade ne naraste previše jer se voda predugo zadržava u čipu, neznam.
Sve sisteme koje sam imal bil su jako restriktivni i sa puno crijeva i uvijek rađeni
principom rad-blok-rad-blok... i nikad nije bilo prblema sa temperaturama zbog
sporog protoka. Mislim da mi je trenutni protok vode kroz sistem vjerojatno oko
1 l/min, ali moguće je da je i manji i to mi ne stvara nikakave probleme.
Metoda rad-rad-rad-blok-blok-blok.. i spori protok vode mislim da nije dobra kombinacija.
Time voda dok dođe do zadnjeg cipa je vec dosta ugrijana i postavlja se pitanje
da li ta voda hladi zadnji cip.
E sad vidite da tu ima teorija kad je bolje jedno a kad drugo.
Ja sam pobornik ovih ideja u vodenom hlađenju, naravno te ideje moraju pratiti i financije.
-Jedna od najvećih prednosti vodenog je da radijare možete staviti van kučišta, tj
van prostora di se nalazi matična sa cipovima koje treba hladiti, i time ste smanjili
zagrijavanje unutrašnjosti. Dal je to sad stavljanje na gornju stranu kučišta kao kod
mene ili u druge komore je manje bitno.
-Ovaj sljedeći prijedlog udara direkno po džepu. Bolje jedan radijator više nego ventilatori. Mislim da je stavljanje dodatnih ventilatora ubija smisao vodenog.
Da imam manje radijatore i manju količinu njih moral bi stavljati ventilatore i
dobil sam galamu koje sam se htel riješiti. Mislim da je i manja šansa da radijatori
procuri od one da se ventilator pokvari.
Kod ovog prijedloga radijatori
obavezno moraju biti postavljeni horizontalno.
Još bi svakaj mogel napisati ali trenutno sam izgubil nit vodilju pa bum stal i idem se oprat

.