uffff odakle da pocnem... gle, kvadro je drek. ok znam, malo para, radi, kad krepa kupis drugi... sve mi je jasno.
kako je taj uređaj drek a i skart je, najvjerojatnije probija na skartu, dakle upali dvd, upali telku i upali teletekst, u 90% slucajeva ces vidjet meni od kvadra i mozes vratit sve kak je bilo. nece bit savrseno ali u pozadini bi trebao bit... inace upute u ruke i na čoravo korak po korak... vrati na rgb
druga stvar kaj se zvuka tice, kupi skart kabel koji kosta vise od 15kn. i gledaj da je sto deblji, a ne oni tanki kaj imaju 4 zice spojene. znaci debljina otprilike kao mali prst je premalo... nema potrebe da kupujes one pozlacene i kaj ti ja znam kakve super po 500kn, ali bar neki normalni.
ili jos bolje, ak imas jos koji televizor, upikni ga tam i na njemu probaj.
Skart je inace 21 pinski, ali naravno da je proizvodjacima koji ga isporucuju sa uredjajima jeftinije upakirat nesto sta nema sve, pogotovo uz proizvod koji nemoze iskoristit sve pinove. kako je rijec o kucnom kinu, nebih se cudio da fale nositelji zvuka, jer je namjena da se slusa preko 5.1...
evo ti link pa pogledaj
link na vikipediju
treca stvar koja se zvuka tice, nemozes vuc sliku sa skarta (npr. AV1) i istovremeno zvuk sa cinca (npr. AV3)
znaci kad upalis bilo koji ulaz na tv, sa njega se vuce i slika i ton.. znaci ili skart preko kojeg ide sve, ili tri cinca (crveni i bijeli za zvuk, zuti za sliku)...