View Single Post
Staro 09.01.2009., 00:03   #1179
-Stinger-
Premium
Moj komp

-Stinger-'s Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor R@zzoR Pregled postova
Ma niste ma shvatili, ja sam ovu hd3780 naveo samo kao primjer grafičke koja je natjerana na 900MHz, kao odgovor na ono da je grafama wall na nešto iznad 800MHz. A vidio sam primjera HD4870 koje sa moddanim BIOSima idu na 900MHz GPU, pa mi je palo na pamet ako su im procesori isti zašto im i takt ne bi mogao biti isti s povećanim naponom.

Mene samo zanima bi li se ovo moglo izvesti(teretski riječ je o dva ista procesora RV770, samo o drugačijoj memoriji).
Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
jel mozes pokazati gdje to hd4870 idu do 900mhz za jezgru? Naravno, ako izuzmemo par bencheva i par ljudi na extremesystems?

Nesto iznad 800mhz je plafon za jezgru za svakidasnje igranje, a i to bude precesto nestabilno pod velikim opterecenjem. Zahvaliti prije svega regulatorima napona, a onda i drugim stvarima.

Vishe frekvencije ce omoguciti tek prelazak na nizi proizvodni proces i update koji ati namjerava donijeti tom chipu.
pročitaj s razumjevanjem, nemoj vadit rečenicu iz konteksta jer onda stvarno ispada kako se odnosi na sve, a ne samo na 4870 i 4850

kapiši

BTW, imaš na XS forumu cijeli topic od 4850 volt modu, pa pročitaj sve ( s razumjevanjem naravno )

@tocka,

previše si skroman

I reject your reality and substitute my own!

-Stinger- je offline   Reply With Quote