Citiraj:
Autor mymoon
međutim druga stvar me brine zbog koje sam prekinuo ati tray tool test; temperature VDDC Slave #1, 2 i 3 su otišle preko 130-140 stupnjeva. to nikako ne može biti zdravo za karticu. to su nekakvi senzori temp. napajanja grafe koliko znam.
|
aj procitaj moje gornje postove
To su 3 senzora na grafi - koji se prema jednom tumacenju nalaze na poledjini grafe, tocno u ravnini vrm-ova, dok drugi vele da se ta 3 senzora nalaze tocno u (ili ispod) samih regulatora napona na pcb-u. Od ati-ja/amd-a se nemogu dobiti detaljne informacije, ali imash gore linkove od everest foruma gdje njihov developer daje neki info i od kreatora gpu-z njegove pretpostavke.
Uglavnom, to su te famozne temperature vrm-a koje ja stalno spominjem i koje stvarno ovise o opterecenju. Te temp. odu u nebo pri opterecenju kad dodje do clocka, posebice onog iznad 790 mhz za gpu i dovode do nestabilnosti nekih verzija grafa s stock hladjenjima. Radi toga je i uveden onaj "fix" futuremarka od strane atija preko jedne verzije drivera.
To sam prije spominjao i radi toga se dodatno sve zagrijava unutar kucista, a posebice northbridge koji je odmah do i bilo bi preporucljivo stavit vent na njega. Ali da, ti benchmarkovi su dosta nerealni i nece nikad biti igre koje ce tolko opteretit grafu