ako sam ista naucio u zadnjih 9-10 godina, to je da ne racunam da ce mi komp "trajati". ulaganje u buducnost? puknes 4850 na 17" LCD i ostavis mu MS 400W? zasto onda nisi odmah i 4GB rama puknuo? x3 / x4 procesor?
point is - budget. sve 5 kad je nekih 3500-4000 kuna na raspolaganju, svasta se zaista lijepoga moze nagurati. btw, samo moje misljenje naravno iznosim, pitao sam jer ne vidim logike. da odmah kazem da se ne moramo posvadati

.
i da, 4670 jest bolja u jednoj - dvije stvari od 4850

.
za maticnu, nista ne fali M52L-S3 (ona je prvo stajala), a najvise ju stavljam u jeftinije konfe jer je full ATX, tj ima tri iskoristiva pci-ja. nema veze, tek maloprije sam skuzio da je ECS 770 pojeftinila, sada je ona

.
i da, nesto sam gadno zeznuo kod zbrajanja, inace je i napajanje bilo odmah stavljeno ali su se kodovi malo ispremjestali. sada je ok.
i do 2000 kuna se moze uzeti
SAMSUNG HDD Desktop SAMSUNG SpinPoint S166 160GB 7200rpm 8MB cache Serial ATA II-300, sa prijasnjim komponentama iznosi 2011,02 kn. sto ipak kad pogledas, da dobijas napajanje + hard naspram jace graficke, mislim da se isplati itekako. ponavljam, pogotovo jer se radi o 1280 x 1024.
a za nove igre, nocas sam bio na omanjem "kucnom" lanu, i cijelu noc samo cod4. sa ovom mojom kantom, 1650 x 1050, svi detalji na max osim AA=0, cod niti jednom da je zastekao niti meni niti drugima. ping max 20 sta sam vidio kod sebe. tako da ono, kartica za 550 kuna, da ju se drzi dok ne postane slaba se itekako isplati. opet, do tada ce izaci nova generacija, utopis ovu za neke pare, dodas nesto jos i kupis karticu koja ce biti minimalno jaka kao danas 4850. zar nije to gledanje u buducnost?
edit.
Citiraj:
Autor Valg
.....složio konfu sa lošijom pločom, lošijim procesorom, lošijom matičnom i lošijom grafičkom... Neštu tu ne štima sa kalkulacijom...
|
dvaput si naveo istu stvar kao lose (maticna), a razlika izmedu procesora je onak, nema je. ja sam namjerno isao na 5000+ x2 jer je iz iste trgovine kao i rami i graficka i napajanje

. inace je samo graficka losija, da je asrockica toliko bolja da se to moze bas naglasiti - nije. sve je to vise manje jednako.