Citiraj:
Autor Juggernaut
Ak sam dobro shvatio od pumpe ide voda na GPU blok? Il' je obrnuto?
|
Obrnuto.
Citiraj:
Autor Juggernaut
Gledaj da napraviš kao komoru, odnosno udaljiš barem 20mm ventilatore od radijatora, te tak povećaš iskoristivost površine radijatora ( umanjiš "rupe" na njemu ).
|
Da to sam i brijo. Polica na kojoj će stajat radijatori će biti takva da dozvoljava prolaz zraka samo kroz listice. Znam da ventovi stvaraju mrtvu točku protoka oko sredine pa su zato i malo pomaknuti.
Citiraj:
Autor Juggernaut
Probaj koristit 2 140mm venta  , jer će ti ovi biti dostatni tek na 2k RPM-a, ako mislimo o istom zračnom otporu radijatora ( vidi kod mene u log-u sliku ).
Ventilatore jedan ostavi između a drugi stavi iznad drugog radijatora, jer dobijes ucinkovitiju push-pull kombinaciju, a i topli zrak se siri, odnosno treba ga nesto van izvuc  , naravno shroud obavezno koristiti kod radijatora s gustim finovima 
|
Da ista je gustoca listića.
Jedini je bed što je užasna ponuda 140mm fanova na tržištu. Znam da šarkuni imaju brrr duboki a jos jedini koje sam naso su neki na hardveraju za koje fakat neznam kaki su. Ma brijem da je veći protok ak stavim 4x 12o nego 2x 140?
Mislim mogu to napravit nije bed, malo povisit sve i napravit mjesta za još 2 120, pa na 1k okretaja svi. Što misliš? Pa ak će bit viška lako maknem ove gornje...