Prvo je da ti je KLite standard codec pack dovoljan za sve što ti treba tako da ne moraš ništa drugo skidat i instalirat...
Drugo, ffdshow koji je u klite codec packu po defaultu se brine o svemu tako da to ostaviš sve kako je...
Treće u mpc ht u opcijama pod playback - output na xp-u stavi directshow video na wmr9(rederless)** a na visti stavi evr custom pres.**
Četvrto u mpc ht stavi na formatima još video asocijaciju sa svim video formatima...
Peto preimenuj titlove tako da se zovu isto kao i film i stavi ih u isti folder tako da kad pokreneš film pokrenut će se automatski i titlovi ili ako su u filmu pogledaj u DirectVobSub u trayu ima li neki drugi osim onog koji se pokrenuo...
Ovo je sve u kratko za softverski vrtit mkv, ako imaš normalan komp za današnje vrijeme, znači ili dvojezgreni ili četverojezgreni onda ti je to sve sasvim dovoljno da se ne zajebavaš sa hardverskom akceleracijom pošto sve jezgre sudjeluju u reprodukciji odavno...
Meni recimo na Phenomu na 3.2ghz i 8gb rama ali sa CoreAVC codecom film se starta promptno bez imalo čekanja u fullscreen, pritom je 720p zauzeće uglavnom oko 9% a 1080p oko 20% i stvarno nema potrebe za hardverskom akceleracijom... Svako klikanje po dužini filma se promptno učitava također...
Na Intelu na 4.5ghz i 4gb rama je sve skupa malo sporije, duže mu treba da pokrene film i zauzeća su oko 20% i 40% i mrvicu se čeka kad klikam po minutažama ali opet sve pet...
Ja sam maknuo sve za mkv u mpc ht internal filterima i u ffdshow video decoder a stavio sam CoreAVC u eksternal filtere i to je to, sve mrak radi i baš me briga za dxva...