@ mymoon
a tko drugi nego omiljeni HG .
što se inspektorata tiče, da je kupac fizička osoba oni bi to rješili po jednostavnom principu nadzora slučaja i naredbe prodavatelju da kupcu da novi ispravan uređaj.
No ovako , iako se po njima radi o prijevari i stvarima koje zahtjevaju nadzor poslovanja stvar je kompliciranija i zahtjeva službenu tužbu ,sudstvo ,sudskog vještaka a to sve košta novaca , vremena i živaca.
@ buljo
Koga da točno tražim i kome da se žalim ?
Prigovorio prvi put o zapakiranosti uređaja koji mi je uručen jer bi i djete iz vrtiča znalo .po principu slagalice pravilno upotrjebit striropol koji služi za zaštitu uređaja.....ma što dijete , ma majmuni u onim ustanovama za testiranje znaju da se nemože progurat kocka kroz rupu u obliku trokuta

drugi put stvar došla još gore, prigovorio zbog tog i poslao uređaj a sve se vratilo u još gorem stanju.
Znaš čovjek jednostavno izgubi početnu volju nakon hrpetine ispisanih mejlova .Nakon hrpe vozikanja između hrpe različitih osoba kojima se uvjek isnova mora sve nanova objašnjavat. I koji se uvjek osjete prozvanim vrijeđat moju inteligenciju objašnjavanjuči mi teh. stvari.
Jer tražim previše da uređaj može ono što mu piše u specifikacijama.
tj.
previše tražim da drugi novi uređaj može isto ono što je onaj prvi radio bez problema 
a kad sam već kod apsurdnih stvari, vjerovao to netko ili ne ,gospodin serviser želi dokaz da je prvi uređaj mogao napraviti stvar koja mu piše u specifikacijama da može.

Želi dokaz urednog rada prijašnjeg uređaja (koji je završio sam bog zna gdje) pošto sam ja napisao dovoljno o drugom gledajuči iz hrpetine kuteva problem nemogučnosti izvršavanja funkcije koja za moj način korištenja stvar čini neispravnom.. I ne samo napisao već i izfotografirao , snimio kamerom.
I dok s jedne strane stoji nešto opipljivo s druge stoji samo nečija riječ na papiru 'uređaj ispravan' iza čega je distributer.
Jedan odjel,drugi odjel,treči ,četvrti ...zovi danas ,zovi sutra zovi prekosutra ,traži jednu osobu ,drugu ,treču ,četvrtu ,čekaj da se jedan vrati s godišnjeg ,pa drugi itd
Pošto je način rješenja van okvira mojeg pogleda možda ima netko drugi tko ga vidi ...