Citiraj:
Autor Pippincro
E pa to pitanje sam postavio par postova prije
Jel moze malo vishe infa? Temp. pod opterecenjem trenutngo procesora i kolka je temp. okoline?
Jel to ona all copper verzija ili s aluminijskim finovima? Stock vent i kakav je - jel pwm opcija postoji?
|
Nexusovi hladnjaci su među najtišima na tržištu zato mi se sviđaju, odličan omjer performansi, tišine, izgleda i novaca što im pruža raznovrsnost uporabe...
Moj 3500 je bakreni, aluminijska XIR-2300 varijanta je jeftinija 50kn a isto je dobar, možda čak i bolja kupnja s obzirom na malu razliku u temp a postoji i LXM-8200, konkurencija Freezeru 7, taj je još jeftiniji 50kn od 2300...
Vent je nečujan, ima pwm regulaciju, možeš ga i sam izregulirat u biosu (ovisno da li ti to bios daje) pa ako se stavi low postavka (slow, silent ili brojčana postavka ovisno o biosu) onda vrti na 800 okretaja umjesto 1200 što mu je minimum ako sam automatski regulira vrtnju...
Na E8400 imam Big Typhoona a 3500 vrtim na Phenomu pa ti brojke vjerojatno neće nešto značit... U odnosu na prethodnog Freezera 64 osjetno je smanjio temp, na 3.2 idle je 42°, load je 55° dok je sa Freezerom raspon bio 48°-65°, pravi test će doživit kada kupim Deneba...

Na Intela ga nisam namontirao jer mi se ne da skidat Big Typhoona a mislim da je bolji za OC od Nexusa...