Citiraj:
Autor Dizel
Đizus, kupio frendu XFX9600GSO i to đubre se grije do 75°C u idleu na 35% vrtnje venta...koji shit. Koliko se tek ugrije u loadu pri tim defaultnim postavkama, strah me uopce isprobati.
I onda nek mi netko(citaj maX i gile5  ) prisere o ATi karticama, moja ex HD3870 Toxic je sa UGASENIM ventom bila na 40°C u idleu...LoL.
|
To ima veze o vishe faktora, a ja mogu sa sigurnoscu reci da se grije nesto manje od hd3870. Imao sam obje (jer je 8800gs ista kao i 9600gso).
Recimo sad je ova pod accelero s1 i jadnim turbo modulom i neide temp. iznad 40-45c za gpu u full loadu nikad (a naklokana je s 580mhz gpu na 720, plus mema za 100 gore i shaderi za 400 vishe od stock clocka), a iddle bude do 35c, ovisno o sobnoj temperaturi. Prema rivatuneru/everestu jel.
Fora je u tome kakav je stock hladnjak - a na te stavljaju obicno neke aluminijske 1 dolar verzije, koji nemaju ni b od bakra, a kamoli koji heatpipe u cijeloj prici. Na tome se grije i jedna hd4670 koja kao malo trosi i hladna je.
8800gs (ili 9600gso) je inace stvarno odlicna i preporuka svima - ponajvise zbog ovog clocka koji sam po sebi donosi skorom 2000 bodova u 3dmarku i prakticki ju izjednacuje s stock izvedbom 8800gt. Da se naci ispod 550kuna ganc nova u ducanu.